Ilmastikukahjude vältimiseks tõsteti ajutiselt tagasi hotelli katusekonstruktsioonid ja need kaeti kilega. Uue katuse ehitamise kohustus on hotelli omanikul.

Linnavalitsuse lepingupartner Vändra MP on taastanud kogu hotelliümbruse algse olukorra. Ehitustööde käigus eemaldati Sanatoorium Estonia piirdeaed mis nüüdseks on uuesti paigaldatud.

Samuti tuli lammutustööde käigus välja juurida mõned ilupuud, mis istutatakse peatselt tagasi. Taastatud on ka kraana poolt rikutud Delfine õue kivisillutise osad. Lammutustööde käigus tekkinud võimalike pretensioonidega on hotelli omanikul õigus pöörduda ehitusfirma Vändra MP poole, kes on kahjunõuete osas kindlustatud.

Lepingujärgselt plaaniti lammutustöödele viis nädalat, mis venis pikemaks. Kokku kestis lammutusperiood kuus nädalat, kuna seinte ja lagede konstruktsioonid lõigati tükkideks teemantlõikega, mis osutus planeeritust aeganõudvamaks.

Esmaspäeval allkirjastab linn ehitusfirmaga tööde teostamise ja vastuvõtu akti, tõendamaks lammutustööde lepingu täitmist. Kõik lammutusega seotud kulud nõutakse asendustäitmise ja sunniraha seaduse alusel sisse hoone omanikult, Bluewater OÜlt. Lammutamisega kaasnenud lõplikud kulud selguvad järgmisel nädalal.