„Tugeva füüsilise pingutuse juures kasvuhormooni tase inimese organismis tõuseb. Kasvuhormooni sisaldus võib 3 ja poole tunnise treeningu järgselt kuni 20 korda,” rääkis Laasik täna toimunud suusaliidu pressikonverentsil.

„Kuna Andrus Veerpalu proov võeti pärast 3 ja poole tunnist tugevat treeningut, siis võib arvata, et tema kasvuhormooni tase oli võrreldes puhkeseisundiga oluliselt tõusnud,” lisas ta.

„Kuigi erinevad laborid püüavad väita, et kasutatava metoodika teeb vahet organismis toodetud ja kunstlikult (keelatud ainete abiga – toim.) toodetud hormoonil, siis päris tõeselt seda võtta ei saa,” rääkis Laasik.

„Selles osas puudub spetsialistide osas konsensus, kas antud metoodika peegeldab piisava adekvaatsusega hormooni taset organismis või mitte,” jätkas ta.

Laasiku sõnul otsustas ta asja uurimise ja jälgimise enda peale võtta, kuna Andrus Veerpalu väitis, et ta ei ole keelatud aineid manustanud.

„Tuleb mainida seda, et A ja B proovides oli selline tulemuste vahe, et esimene analüüs läks kokku analüütilise vea piiriga, kuid teine analüüs erines sellest piirist 33 protsenti. See tähendab, et kui see ametlikult kinnitub, siis võib juhtuda, et B proov osutub negatiivseks ning seega ka kogu juhtum on lahendatud,” rääkis Laasik.

Suusakoondise peatreener Mati Alaver nentis, et Veerpalu kasutas kahte ainet, mis tõstavad kasvuhormoonide taset ja kiirendavad sellega regeneratsiooni protsessi.

„Mõlemad on lubatud ained. See tekitas meis endis kõhklusi, et äkki need ained on andnud mingi oma osa. Nende ainete mõju ei ole doktori hinnangul kindlasti nii suur kui on füüsilise koormuse toime kasvuhormoonile,” lisas ta.

Ühtlasi vabandas Alaver kõigi ees, sest ta pole kaks kuud saanud tõtt rääkida, kuna "reeglid on sellised".