Draamateatri juhi Rein Oja sõnul süttis väikese saali ja selle kõrval oleva ruumi vahesein, kus toimub remont. "Ruum, kus tulekahju oli, asub saali taga. Tegemist on helitehnika ruumiga ning süttis helipult," rääkis ta.

Oja kinnitusel on hetkel kaks erinevat versiooni, kuidas tulekahju alguse võis saada. "Üks variant on, et helipuldis tekkis lihtsalt lühis ja teine on, et töömeeste päevase keevitamise käigus tekkis säde, mis põlengu tekitas," selgitas ta ning lisas, et suitsu oli tegelikult rohkem, kui tuld, sest seina plaatide vaheline vill lihtsalt tossab kõvasti.

Kuna tegelikult käib hetkel terves majas remont, siis ei osanud Oja antud hetkel arvata, kui suure lisakulutuse õnnetus võis kaasa tuua. "Kustutustööde käigus tuli maha lõhkuda umbes 6-7 m2 seina ja see ei ole iseenesest palju," sõnas Oja. Tema sõnul ei kaasnenud kustutustöödega ka uputust, seega väga kulukaks ei tohiks tagajärgede likvideerimine minna.

Teatris ei toimu kuni detsembri keskpaigani etendusi, seega oli Oja sõnul tegemist äärmiselt õnneliku õnnetusega.

"Kui parasjagu oleks käinud etendus, oleksime kiiremas korras rahva tuletõrjeuste kaudu välja suunanud. Sellisteks asjadeks oleme valmis ja olime ka sel korral valmis, sest tegelikult tegid väga suure töö ära meie oma teatriinimesed koostöös töömeestega," rääkis ta ning täpsustas, et enne tuletõrje kohale jõudmist kustutati tulekollet teatris olnud pulberkustutiga.

Tuleohutustarbed on teatris Oja kinnitusel alles hiljuti üle kontrollitud ja kindlasti kontrollitakse neid ka pärast tänast juhtumit.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere sõnul arvati esialgu, et tulekahju puhkes keldris, sest algselt olevat hoopis sealt nähtud suitsu tulemas.

Pere sõnul soovitab politsei võimalusel liiklemist Draamateatri juures vältida, kohal on liikluse reguleerijad ning autod peaks siiski läbi pääsema, kuigi praeguse tipptunni ajal on seal liiklus kindlasti raskendatud.

Teatri juures viibinud Päevalehe reporter Linda-Mari Väli märkis, et sündmuspaigal oli mitu tuletõrjeautot, samuti kiirabi ja politsei masinad, teater oli piiratud politseilindiga. Kohal oli ka päästeameti tõstuk, mille korvis kaks päästjat teatri katuse kohal arvatavalt tulekoldeid otsisid.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles Päevaleht Online'ile, et teade tulekahju kohta tuli kell 16.37. Kell 17.33 kinnitas Raava, et tulekahju on kustutatud ning hetkel tehakse koristustöid. Raava kinnitusel keegi põlengus viga ei saanud.