Savisaar ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et tema hinnangul ei oleks riigieelarves sotsiaalvaldkonna kärpeid vaja teha, vaid taastada tuleks hoopis 26protsendiline üksikisiku tulumaks. Sellega võidaks riik Savisaare sõnul kolm miljardit krooni.

Teiseks oluliseks sammuks on linnapea sõnul astmelise tulumaksu kehtestamine ja lisaks tuleks Savisaare sõnul kehtestada kinnisvaramaks. "Need, kes majandusbuumist võitsid, peavad nüüd rohkem kannatama," märkis linnapea. 

Savisaar kommenteeris Kuku raadio saates "Linnatund" ka öösel sündinud riigieelarve kärbet. "Minu varasem kogemus on niisugune, et nad (koalitsioonipartnerid) jõuavad veel enne, kui negatiivne eelarve riigikokku jõuab, kolm korda omavahel tülli minna ja leppida, seda tsirkust on varemgi nähtud."

Savisaar kommenteeris ka tulumaksu laekumise olukorda, Tallinnale laekus jaanuaris 6 protsenti vähem tulumaksu kui eelmisel aastal. Savisaar ütles: "Minu hinnangul on see olukord tekkinud maksekorralduse seaduse muudatuse tõttu".

Maksukorralduse seaduse muudatuste kohaselt võeti senise ligi 100 erinevat tüüpi viitenumbri asemel kasutusele maksumaksjapõhine üks nn ettemaksukonto, millelt toimub arveldamine kõigi selle isiku maksude, intresside ja trahvidega. Savisaar ütles, et riik on sellelt kontolt lihtsalt võtnud Tallinna ja ka teiste omavalitsuste raha omavoliliselt endale.