VEEBRUAR

- 20. veebruar - suri Heino Aassalu (sünd 1932), üldtantsupidude pealavastaja, tantsupedagoog ja -publitsist. Heino Aassalu oli muuhulgas üks järjekindlamaid Eesti balletiteatrist kirjutajaid.

MÄRTS

- 17. märts - suri Eesti Draamateatri kauaaegsemaid kingseppmeistreid Paul Oper (sünd 1916). Paul Oper töötas Eesti Draamateatris 50 aastat ja tema tehtud kingades on lavalaudu tallanud mitu näitlejapõlvkonda Aino Talvist Mait Malmstenini.

APRILL

- 12. aprill - suri keeleteadlane ja majandusanalüütik Mart Remmel (sünd 1944). Töötades 1970ndatel Keele ja Kirjanduse Instituudis, võttis ta oma põhiülesandeks arvutustehniliste meetodite juurutamise humanitaarteadustesse. Kirjutas Eesti Ekspressile keerulisi ja üllatavaid majandusartikleid.

- 15. aprill - suri etnograaf Aino Voolmaa (sünd 1920), kes oli koostajaks ja põhiautoriks 1981. aastal ilmunud kolmeköitelisele suurteosele "Eesti rahvarõivad". Näitusi korraldades tutvustas ta Eesti rahvarõivapärandit ka väljaspool Eestit - Moskvas ja Helsingis.

- 15. aprill - 26aastaselt suri Imre Perli, Eesti isikute illegaalse andmebaasi koostaja.

- 24. aprill - suri kunstnik Lagle Israel (sünd 1923), kelle loometöö ulatus portree- ja monumentaalskulpuurist mosaiikpannoode ja pastellmaalideni.

MAI

- 16. mai - suri näitleja ja lavastaja Evald Hermaküla (sünd 1941), üks tähtsamaid Eesti teatriuuendajaid. Tema koostöö Jaan Toomingaga Vanemuise teatris 1970ndate algul värskendas ja avardas tormiliselt eesti teatri sisu ja vormi. Evald Hermaküla on töötanud ka Eesti Draamateatri ja Eesti Nukuteatri peanäitejuhina.

JUUNI

- 2. juuni - suri helilooja Lepo Sumera (sünd 1950), üks olulisemaid Eesti heliloojaid. Tema loomingu keskmes oli sümfooniline muusika - teoste loetelus on kuus sümfooniat. Sumera teoseid on esitatud paljudes Euroopa maades, USAs, Kanadas ja Austraalias. Alates 1970ndate algusest oli Sumera üks nõutavamaid filmi- ja sõnalavastuste muusika autoreid Eestis.

- 3. juuni - Stockholmis suri Harri Kiisk (sünd 1922), koorijuht, organist ja klaverisaatja ning üks väliseesti kultuurielu jõulisemaid korraldajaid. Tegutses pikka aega ka ajalehe Teataja tegevtoimetajana.

- 11. juuni - suri muusikateadlane Helga Tõnson (sünd 1927), kes on eelkõige tuntud monograafia "Georg Ots" autorina. Helga Tõnson tegutses aktiivselt ka muusikateatri kriitikuna.

JUULI

- 2. juuli - suri helilooja Ülo Vinter (sünd 1924), kes on enim tuntud lavateoste autorina. Ülo Raudmäega kahasse kirjutatud muusikali "Pipi Pikksukk" on mängitud mitme põlvkonna laste ees. Sümboolseks lauluks on saanud Ülo Vinteri "Põhjamaa", samuti on tuntud tema filmimuusika Eesti kinoklassikasse kuuluvates linateostes "Siin me oleme", "Noor pensionär" ja "Mehed ei nuta".

- 12. juuli - suri Rakvere teatri kauaaegne näitleja Aleksander Viilma (sünd 1921).

- 16. juuli - suri näitleja Mati Klooren (sünd 1938). Elu jooksul mängis ta sajakonna teatrirolli kõrval ka filmides ja 1980ndatel juhtis Eesti Draamateatrit direktorina.

- 16. juuli - suri kunstikriitik ja ajakirjanik Jaak Olep (sünd 1945), kes 1970ndatel laiendas kunstitoimetajana oluliselt kultuurilehe Sirp ja Vasar haaret ja kõlapinda. Elu lõpuni oli kunsti kõrval tema huvisfääris poliitika, mida lahkas viimasel ajal ajalehe KesKus toimetuses töötades.

- 19. juuli - suri muusikateatri näitleja ja muusikapedagoog Ervin Kärvet (sünd 1932), kes tegi osi nii oopereis, muusikalides kui ka operettides. Publikut veensid Ervin Kärveti kandev ja väljendusrikas bass ning tugevad näitlejavõimed.

- 21. juuli - suri maalikunstniku ja arstina tuntud Aksel Eist (sünd 1930). Näitustel hakkas ta esinema aastal 1965, tema värvimahedaid pilte on näidatud ka Soomes.

AUGUST

- 18. august - suri helilooja Vello Lipand (sünd 1926), kes lisaks süvamuusikale kirjutas ka mõned ülipopulaarseks saanud levilaulud, näiteks "Musta kassi jenka" ja "Vana türklane".

- 29. august - suri kirjanik ja raadiomees Ott Kool (sünd 1930). Raadios käsitles Ott Kool põllumajandust ja keskkonnakaitset, temalt on ilmunud kolm proosakogumikku. Viljandi ja Rakvere teatris on lavastatud Ott Kooli näidendeid.

SEPTEMBER

- 13. september - suri legendaarne Eesti Televisiooni reporter ja saatejuht Endel Sõerde (sünd 1926). Lisaks põhitööle uudistetoimetajana "Aktuaalses kaameras" tõi ta publiku ette mitmeid aastaid kestnud, peamiselt põllumajanduse ja looduseteemalisi saatesarju.

- 19. september - Austraalias suri 104aastane väliseestlane Alfriede Voit.

- 21. september - suri näitekirjanik ja luuletaja Harald Suislepp (sünd 1921). Suislepa teoseid iseloomustab leebe huumor, ta on kirjutanud ka lastele, lühiproosat ja kirjanduskriitikat.

- 26. september - 102aastaselt suri Eesti vanim mees Jaan Kraav. Ta töötas agronoomi ja põllumajandusinsenerina Lõuna-Eestis. Jaan Kraav oli ühtlasi vanim EÜSi vilistlane.

OKTOOBER

- 4. oktoober - suri kauaaegne Pärnu teatri näitleja Lembit Kees (sünd 1931). Ta on mänginud üle 50 rolli, Hisslingi osa eest Arbuzovi "Pihtimuste öös" pälvis ta 1968. aastal Teatriliidu preemia.

- 6. oktoober - 100aastaselt suri viimane Vabaduse Risti kavaler Karl Jaanus. Eesti iseseisvusaastatel pidas Karl Jaanus oma vanematelt päritud talu, nõukogude ajal töötas pärast vangilaagrites veedetud aastaid kolhoosis loomatalitajana.

- 9. oktoober - 80aastaselt suri Göteborgis eesti soost näitleja, lasteteatri lavastaja ja draamapedagoog Tiiu Viires-Haamer, kes kuulus tegevliikmena Rootsi Teatriliitu ja Rahvusliku Marionetiteatri ühingu liikmeskonda.

- 28. oktoober - suri näitleja, lavastaja ja teatripedagoog Aare Laanemets (sünd 1954), kes Oskar Lutsu "Kevade" legendaarses ekraniseeringus kehastas Joosep Tootsi. Lisaks teatritükkidele mängis ta paarikümnes filmis. Asutas 1984 Pärnu Kooliteatri ja oli selle juhendajaks.

- 29. oktoober - suri keele- ja kirjandusteadlane Eeva Niinivaara (sünd 1901), kes alates aastast 1930 elas Soomes. Töötas 1945-71 Helsingi ülikoolis eesti keele ja kirjanduse lektorina. Filosoofia magister aastast 1947 uurimusega "Eesti rahvarõivad ja nende terminoloogia". Friedebert Tuglase selts on alates 1982. aastast välja andnud Niinivaara stipendiumi eesti kultuuri tutvustajaile Soomes.

- 31. oktoober - suri pedagoog Ferdinand Eisen (sünd 1914), Eesti NSV haridusminister aastail 1960-1980. Ta lõi Nõukogude Liidus erandliku 11klassilise keskkoolisüsteemi. Koolirahvas meenutab, et Eisen tegi oma ajas ja oludes eesti haridusele palju head.

NOVEMBER

- 29. november - Stockholmis suri esseist ja luuletaja Ilmar Laaban (sünd 1921), Eesti sürrealismi isa.

DETSEMBER

- 19. detsember - suri Toivo Kuldsepp (sünd 1945), endine kultuuriministeeriumi asekantsler, tegutsenud ka Tartu ülikooli õppejõuna.

- 21. detsember - suri Nukuteatri näitleja ja ansambli Kosmikud laulja Taavi Pedriks (sünd 1971).