Käesoleva aasta sügisel valib Riigikogu või valimiskogu meie riigile uue presidendi. Erakonnad ja ühiskondlikud liikumised on alustanud presidendikandidaatide nimetamisega ja nendele poolehoidjate kindlustamisega. EELK poole on pöördutud sooviga

anda oma eelistus.

Oma kutsumuse täitmisel kasutab kirik talle antud vahendeid. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Konsistoorium on seisukohal, et EELK kui institutsioon ei saa siduda end eelseisvatel presidendivalimistel ühegi presidendikandidaadi ega poliitilise erakonnaga.

Kodanikuna ei tohiks aga ükski EELK liige jääda ükskõikseks või osavõtmatuks muudatuste suhtes, mis mõjutavad meie riigi ja tema inimeste elu. Kiriku liikmed langetavad oma otsused ja teevad valikud südametunnistuse, õiglustunde ja kristliku armastuskäsu järgi. Kõigil EELK vaimulikel, töötajatel ja koguduseliikmetel on riigikodanikuna õigus ja vabadus valimiste eel avaldada oma parema äratundmise järgi poolehoidu ühele või teisele presidendikandidaadile.

Kutsume kõiki kristlasi - vaimulikke ja koguduse liikmeid, Eesti kodanikke, palvetama, et Eesti Vabariik saaks presidendi, kes kannab edasi kristlikke väärtusi. Soovime meelekindlust ja otsustusvõimet presidendi valijatele.