Selle nädala algul lõppes esimene osa Eesti välisministeeriumi arenguabi projektist, millega tutvustatakse Palestiina omavalitsusele Eesti e-valitsuse kogemusi, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on projekt ellu kutsutud arvestades Palestiina poole huvi õppida Eesti e-valitsuse arendamise kogemustest. „Nüüdisaegsete info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahenduste kasutamine aitab kaasa kodanikele esmatähtsate e-teenuste loomisel ning seeläbi heade ja läbipaistvate valitsemistavade juurutamisele,“ rõhutas Paet, et hea riigivalitsemine on riigi arengu eelduseks. „Esimene koostööprojekt loob hea aluse ja võimalused ka edasisteks koostööprojektideks Palestiina avaliku sektori kaasaajastamisel,“ lisas ta.

Eelmisel nädalal Palestiinas viibinud ekspertgrupi koosseisu kuulusid Arvo Ott, Liia Hänni ja Hannes Astok.

„Järgmise sammuna tuleb Palestiina omavalitsusel langetada terve rida strateegilisi otsuseid nii info- ja kommunikatsioonitehnoloogia infrastruktuuri kui ka kodanikele suunatud e-teenuste arendamisel,“ rääkis Hannes Astok Palestiinast naastes. „Kohtusime Palestiina valitsusametnike ja IT-firmade esindajatega, kes tundsid siirast huvi, kuidas on Eestis korraldatud avaliku- ja ärisektori suhted, et toetada selle olulise sektori arengut,“ rääkis Astok.

Eesti e-kogemusega tutvumiseks ja projekti jätkamiseks saabub septembris projekti teise osa raames Eestisse e-Riigi Akadeemia nädalasele koolitusele 20 Palestiina omavalitsuse juhtivat ametnikku.