Eesti välisministeerium pakkus möödunud nädalal Venemaale metsapõlengute kustutamiseks abi ning Venemaa on otsustanud võtta abi vastu, teatas välisministeerium.

Eesti saadab Venemaale metsapõlengute kustutamiseks appi neli pumpa ja 10 kilomeetrit voolikuid ning lisaks sinna juurde kuuluvad liitmikud ja muu vajaliku, mille abil saab põlengualal vesivarustust korraldada. Kustutustehnikaga lähevad kaasa kaks päästeameti instruktorit, kes jagavad juhtnööre selle kasutamiseks ja annavad varustuse üle Vene eriolukordade ministeeriumile.

Venemaa president kuulutas ulatuslike metsatulekahjude tõttu riigi mitmes regioonis välja eriolukorra, millega piiratakse inimeste liikumist ja majandustegevust. Venemaa territooriumil põles ligi 190 000 hektaril sadakond metsatulekahju. Tuhanded elanikud on kaotanud tulekahjudes kodu, samuti on hävinud kümneid tuhandeid hektareid metsa ja viljapõlde. Nädalaid kestnud tulekahjudes on hukkunud üle poolesaja inimese.

Venemaa metsapõlengute kustutamiseks suunduvat Eesti abi finantseeritakse välisministeeriumi eelarvest ligi 1,5 miljoni krooniga.