Riigiprokurör Helga Aadamsoo sõnul on tegemist seni suurima Eestis avastatud kokaiinikogusega, mille turuväärtus oleks olnud üle 6 miljoni euro.

„Kriminaalmenetluse raames tehti tõendite kogumiseks tihedalt koostööd Hollandi, Läti, Leedu ja teiste riikide õiguskaitseasutustega. Palju abi on olnud ka koostööst Saksa kriminaaltolli ja Europoli töötajatega,“ lisas riigiprokurör.

Kahte välismaa kodanikku ning ühte kodakondsuseta meest süüdistatakse isikute grupis narkootilise või psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil.

Kohtus süüdimõistmise korral on isikuid võimalik karistada vangistusega kuuest kuni kahekümne aastani või eluaegse vangistusega.

Ühte Eestis elavat välismaalast süüdistatakse isikute grupis narkootilise või psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Kohtus süüdimõistmisel on karistuseks võimalik määrata kuni viisteist aastat vangistust.

Samuti süüdistatakse mehi karistusseadustiku grupi poolt narkootilise aine salakaubaveo katses. Kohtus süüdimõistmise korral võidakse mehi karistada kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Kriminaalasja menetlust juhtis Riigiprokuratuur ja viis läbi Maksu- ja Tolliamet.