Annetuse üleandmine toimub esmaspäeva hommikul Pärnu Haigla polikliiniku saalis. Üritusel osalevad ka Saksamaa suursaadik Eestis Gerhard Enver Schrömbgens, Pärnu linnapea Einar Kelder ja Pärnu haigla peaarst Urmas Sule ning ASB-Greenworld Eesti OÜ esindajad.

Aukonsul kohtub Eestis olles ka peaminister Mart Laari ja välisminister Toomas Hendrik Ilvesega.

Eesti Vabariigi aukonsulaat avati Ludwigsburgis selle aasta 17. jaanuaril.

Aukonsul Helmut Aurenz on ettevõtja, kellele kuulub ettevõtete grupp ASB Grünland. Lisaks Saksamaale tegutseb see firma veel 11 Euroopa ja Põhja-Ameerika riigis. Eestis avati 1997. aastal Pärnumaal ASB Grünlandile kuuluva kasvuturba tootmise ettevõte ASB-Greenworld Eesti OÜ. Helmut Aurenz kuulub mitme panga ja ettevõtte nõukogusse ning juhatusse, nende seas on Audi AG, Lamborghini Holding Spa, Raab Karcher ja Landesbank Baden-Württemberg.

Eesti aukonsul Ludwigsburgis on 63aastane, ta on abielus ja nelja lapse isa. Helmut Aurenz on Saksamaa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liige ja olnud aastatel 1994-1998 ka Baden-Württembergi liidumaa CDU varahoidja. Ta on nimetatud Stuttgart/Hohenheimi ülikooli ausenaatoriks (1988), kuulub kõrgetasemeliste poliitiliste foorumite liikmete ja osalejate hulka. Aurenzi tegevust on 1987. ja 1997. aastal tunnustatud Saksamaa teeneteristi annetamisega.