Valdav osa ajaveebureid peab enda kohuseks Kreisiraadio liikmeid, nende esitatud laulu ja eelkõige nende poolt hääletanuid kogu jõust klohmida, mõni krõbedamalt, mõni üritab ka viisakas olla, mõni väidab end häbi tundvat. On muidugi ka neid, kellele lugu meeldib, ent nemad alustavad oma sissekandeid reeglina vabandava selgitusega, miks see nii on.

Nii näiteks õnnitleb Laanesluusija oma blogis oma tahtmise saamises luusereid.

"Mulle meeldib olla vähemus. Vähemalt pole ma ei rullnokk, 45-aastane ambitsioonideta paks peer, SoPaLehe lugeja ega nullise lugemusega mehaanik. Minule teadaolevatest inimestest selline valik just Kreisiraadio poolt hääletas. Igatahes eestlaste põhjakiht, pole miskit öelda," arvab luusija ja tervitab kedagi Reinu.

Kirjutaja ise kuulas enda sõnul ise vaid Taavit, kuid tema oolt ei hääletanud, "sest see oli nagunii lootusetu".

Samal lainel jätkab ka Liisu blogis :Nancy Friday. Liisu lubab ka ära tõestada, et Eesti rahva seas võtab maad debiilsustaud. 

Ja see tõestus külab: "Vähe sellest, et kogume niigi odava alkoholi ja vabameelsete naiste poolest lahke maa mainet, leidsid 50 000 imbetsilli, et oleks veelgi lahedam saata poliitlaulu valimisele mingisugune ärajoodud ja -leierdatud meeste möla."

Liisu arvab, et ei ole vaja meie mainet veelgi madalamaks teha. "Uurige pisut välismaalaste kommentaare ja olge aga uhked ja hääd, kõik teie, kes te selle labase porno poolt oma kümnekrooniseid sõnumeid pildusite.pubekaid on tabanud kusikute ja Kasearu hullus," leiab selle ajaveebi pidaja.

Liina leiab aga oma Weblogis, et talle ei meeldi võiduloo puhul õigupoolest esitajate meeletu üleolevus.

"Ma ei eeldagi, et Eurovisioon peaks olema mingi tösine kunst, kindlasti mitte, aga nende suhtumine on kuidagi pisut üle vindi keeratud," kirjutab ta. "Natuke jätavad nad sellise Maie ja Valduri mulje juba. Ja-jah, kui järgmisel aastal oleks Eesti eelvoorus Maie ja Valdur, siis töenäoliselt pääseks nemad löppvöistlusele."

Liina hinnangul andsid pea köik inimesed, kes tavaliselt ei hääleta eurolugude poolt (pean siin silmas nö tavalist töötavat täiskasvanut inimest), ühtäkki oma hääle Kreisiraadiole.

"Minumeelest ei oska nad väärikalt vananeda. Vöiks ju viisakalt astuda areenilt körvale, nende naljad on kuidagi nii üle pingutatud, et ei ole enam naljakas. Pika peale hakkab piinlik. Kuid siiski arvan, et nende lavaline etlemine on päris humoorikas. Küllap märkab nii mönigi seda peale eestlaste veel. Ma ei vaidle vastu üldse neile, kes väidavad, et “Pulli peab ka saama”. Muidugi peab ja ilmselt saabki. Kokkuvötvalt mulle tegelikult ju see nende poolt laval tehtav pull meeldib, aga köik mis on lavalt väljas vöiks olemata olla," kirjutab Liina.

Üldist meelust arvestades on vägagi leebe oma ajaveebis ka Ratastooli Tiia . Ta ise ei jõudnud küll oma otsust teha aga Kreisiraadio tekitas tema kõhklevaid tundeid.

"Kas Kreisiraadio poisid olid just kõige - kõige ... - seda pean veel mõtlema. Ühtegi kehva sõna ka ei oska öelda :)," seisab Tiia blogis.


Elust ja poliitikast kirjutava Tomi teada on Kreisraadio loo pealkirja tõlgendatud ka kui "suvist litsimaja". "Eks see maikuulõpuline eurovisiooniline Beograd seda enam-vähem ka ole," arvab ta.

"Suurem küsimus on muidugi selles, mida Kreisiraadio ise silmas pidas, mis sõnumit nad sinna tegelikult viia tahaks. Kui selleks on ainult soov mühaklikult aasida Eurovisiooni ning lõunaslaavlasi, on muidugi kuri karjas ja komplikatsioonid tulemas," leiab Tom. "Kui aga Kreisiraadio poolt Eurovisiooni tõlgendatakse kui nähtust , kus erinevad Euroopa rahvad esitlevad oma rahvuslikku olemust läbi laulu, siis võib asi saada väikese kohendamise järel väga viis. See tähendab, et kui see kõik ongi ja saab serveeritud eneseirooniana. Sest sellised me ju tegelikult olemegi- mühaklikud matsid Euroopa äärealalt."

"Minuarust õige “laul” või täpsemini kompositsioon võitis," kirjutab Tom.

Ajaveeb Portmanteau lubab aga pärast euolaulu selgumist emigreeruda.

"Kreisibläbläblä saatmine on serblastele solvang. Ma arvan, et kui eestlased leiavad, et Eurovisioon on nõme, siis ei tasuks sinna lihtsalt ronida, sest Eurovisioonil osalemine EI OLE kohustuslik. Eks Serbia taha ju samamoodi kena võistluse läbi viia, nagu tahtis Eestigi omal ajal. Ma ei mäleta, et keegi oleks siis Eestisse ekstra mingit idiootidebandet saatnud kogu võistlust mõnitama. Ja eestlased olid siis hoopis jube rahul ja uhked. Ja minna selle möla saatel veel eesti lippudega lavale vehkima… Mul on nii häbi. Fakk, ma emigreerun," seisab selles blogis.

Pikemalt on teemat võtnud kommenteerida Pirtsu blogis Kiirnuudlid.

"Kõikvõimalikud kuluaarid on täis sõimu Kreisiraadio teemal. Et on häbi olla eestlane, et need kes hääletasid on debiilikud ja luuserid. Et hääletasid poolearulised teismelised ja rullnokad. A teate mis. Mul on täitsa hea meel, et Leto Svet võitis. Pole põrmugi kahju," kirjutab Pirtsu. "Küll aga ei loe ma ennast teismeliseks, rullnokaks. Mul pole häbi ka. Muidugi... ma ei hääletanud ka. Ma lihtsalt keelnud raiskamast 10 krooni mingi hääletuse peale (btw.. hääletustega sai kokku u 1,5 miljonit)."

Pirtsu arvates näitab Leto Sveti võit seda, et inimesed on Eurovisioonist tüdinenud. "See võistlus on oma aja ära elanud ja Kreisiraadio on protest. Nagu oli ka Lordi võit. Mis võistlus see õieti on... Venemaa ja Türgi jms pole minu arusaamade kohaselt mingid Euroopa riigid. Sellel aastal on võistlusel 2 eelvooru + finaal. Nende mitte-Euroopaliste riikidega on võistlus aetud igavalt pikaks. Isegi hr Juur ja hr Kivirähk avaldasid arvamust, et jõua kõiki kolme kommenteerida (sest arst ei luba nii palju juua)."

"Ja paljud suudaksid ümiseda mulle jupikest eelmise aasta Serbia võitjalaulust? Või millest see lugu oli? Minu ainsaks meenutusest eelmisest aastast on see, et võitja oli lesbi. Ja see on kõik. Või kes esindas eestit eurovisioonil üle-eelmisel aastal? Eelmisel aastal oli Padar.. aga enne seda?" küsib Pirtsu. "Mul polegi piinlik. Sest minu jaoks on Eurovisioon ammu oma aja ära elanud. Miks ei võiks sinna minna mingi lugu, mis ironiseerib samamoodi? Ma mäletan ka oma esimest emotsiooni seda lugu kuuldes. Ma ei suutnud uskuda, et selline lugu päriselt eurolugu võib olla. Sest see on pigem pärit nagu Kreisiraadio vana-aasta showst."

http://tereloom.blogspot.com/2008/02/kas-ilvese-vi-rtli-mees.html


Tereloom küsib aga oma ajaveebis, kas Kreisiraadio on Ilvese või Rüütli mees?

"Kommetaariume lugedes selgub, et on terve hulk neid, kes Eurovisiooni endiselt täie tõsidusega võtavad. Ja nende meelest teeme ennast terve Euroopa ees narriks jne. Šõud peab saama. Ja seda Leto Svet teeb. Täiega," arvab Tereloom. "Ootan huviga, milliseid reaktsioone hakkab tulema sellest nn. Euroopast, E ütles, et keegi juba kompleinis, eestlased mõnitavad neid oma lauluga. Meie pere kolm põlvkonda on tulemusega rahul."

"Ahjah, ikkagi... Rüütel v Ilves? Häälte arvu poolest arvaks et... läbilõige nii sellest kui teisest ja natuke kolmandast ka."