Kohtumise algul avaldas Tribathi heameelt, et Eesti ja India vahelised suhted on head ja tõhusalt arenemas. Ta kinnitas, et vaatamata India valitsuse vahetumisele 2004. aastal, on välispoliitilised prioriteedid jäänud samaks. "Eesti on kõrgelthinnatud partner välispoliitikas," ütles ta.

Jürgenson tänas India kolleege headele kultuuri- ning teadussuhetele kaasaaitamise eest, pidades silmas ennekõike möödunud aastal tööd alustanud Eesti-India kultuuriseltsi tegevust, regulaarseid raamatuannetusi Tartu ülikoolile, humanitaarinstituudile ning rahvusraamatukogule. Samuti avaldas Jürgenson tänu India valitsusele võimaluse eest saada Eesti kodanikel stipendiume ja õppida ITEC (Indian Tehnical and Economic Cooperation) programmi raames Indias.

Eesti ja India suhete stabiilset head seisu näitavad ka kahepoolselt sõlmitud lepingud. Konsultatsioonide käigus vaadati üle lepinguline baas ning arutleti võimalike edaspidiselt sõlmitavate koostöökokkulepete üle.

Tripathi avaldas lootust, et lähitulevikus tiheneb ka valitsustevaheline koostöö ning tundis rõõmu möödunud aasta lõpus riigikogus Eesti-India parlamendirühma loomise üle.

Tribathi peatus ka võimalikul kaubandus- ja majanduskoostööl ning teaduse ning infotehnoloogia valdkonna koostöö tõhustamisel. "Arvestades India mastaapsust ja kiiresti arenevat majandust, on Eesti-India majandussuhetel arenguruumi ning näeksime hea meelega Eesti-India ärisuhete tihendamist," sõnas Jürgenson ning lisas. India pool oli igati nõus äridelegatsioonide vahetamise vajalikkusega ning lubas selle nimel tegutseda, võttes aluseks ka Eesti ja India kaubandus-tööstuskodade vahelise koostöökokkuleppe.

Rääkides Euroopa Liidu teemadel ütles Jürgenson, et tänaseks on Eesti esindajad osalenud ligi kaks aastat ELi struktuuride igapäevatöös, mille jooksul on Eesti saanud aktiivselt kaasa rääkida tulevikku puudutavate otsuste kujundamisel. India pool omakorda kinnitas, et Euroopa Liit on nende suurim partner, kellega neil on head majanduslikud ja poliitilised suhted, lisades, et viimase EL-India tippkohtumise käigus möödunud aasta novembris kirjutati kahepoolselt alla strateegilisele partnerlusleppele. Samas tõdesid mõlemad pooled, et riikidevahelised kahepoolsed kontaktid pole vähemtähtsad.