Eesti Kontserdile ette nähtud riigidotatsioonist oli juba novembris kulutatud üle 99 protsendi, mis tähendab, et kuni uue aasta alguseni peab asutus hakkama saama omade jõududega.

„Eesti Kontserdi omatulu prontsent on küllaltki kõrge, sest kontserte on rohkelt ning samuti on meie majad atraktiivsed välja rentimiseks,“ ütles asutuse direktor Jüri Leiten, kuid nentis samas, et ürituste külastatavus on langenud.

„See annab võimaluse oma võetud kohustused sellel aastal täita, kuid lihtne see pole. Paljud maksed tuleb ajastada ning teatavad viivitused on ka honoraride väljamaksmistega,“ lisas ta.

Leiteni sõnul Eesti Kontsert maksuametile võlgu ei ole, kuid järgmisest poolaastast ollakse sunnitud mitmeid kulukaid projekte ära jätma.

„Sel aastal me kärpeid ei tee vaid esitame kõik väljakuulutatu. Lisaks toome Eesti Kontserdi programmi uusi etteasteid. Detsembri alguses toimuvad Sankt-Peterburgi sümfooniaorkestri Cinema konsterdid ning 30.detsembril toimub Nokia Konstedimajas uue traditsiooni algatus: Aastalõpu gala “Kullaproov”. Loodame sellest kujundada traditsioonilist aastalõpu kontserti popmuusika valdkonnast,“ jätkas ta.

Riigipoolset raha oleks Leiteni hinnangul kindlasti juurde vaja. „Kui arvestada et viimaste aastate jooksul on riigi toetus vähenenud, piletite käibemaks tõusnud, siis teeb see Eesti Kontserdi jaoks kokku umbes 45 protsendilise toetuse vähenemise viimase kolme aasta jooksul,“ lisas ta.

Siiski peab Leiten oluliseks rõhutada, et Eesti Kontserdil on olemas ideed, tegutsemistahe ning positiivne plaan.

„Eesti kontsert ei kavatse üheski situatsioonis patja nutta, vaid tegutseda. Teeme kõik, et ka nappide vahenditega endast parim anda,“ jäi ta tuleviku suhtes optimistlikuks.

Eesti Päevaleht kirjutas eile, et lisaks rahalistesse raskustesse sattunud ERSO-le on nii mõnigi teine kulutuuriasutus oma riigi poolt ette nähtud dotatsiooni ära kulutanud juba novembrikuus ning nüüd on sunnitud muude vahendite toel aasta lõpuni välja vedama.