Zova sõnul haarab Eesti programm eri kultuurivaldkondi ning ulatub rahvalauludest kaasaegse klubimuusikani.

Noored eesti kunstnikud AD, Laurentsius, Kadri Kangilaski, Toomas Tõnissoo, Neeme Külm, Eero Barndõk ja Alice Kask loovad festivali käigus seinamaalid avalikesse hoonetesse Norras ja Taanis.

Põhjamaades leiab aset paarkümmend eesti muusika kontserti, kavas on ka Lepo Sumera multimeediaetenduse "Südameasjad" ettekanded Taanis.

Eestit esindavad kontsertidega Hortus Musicus, Kooos, Väikeste Lõõtspillide Ühing ja Tulli Lum.

Aset leiavad noorte andekate tantsijate Raido Mägi ja Mart Kangro tantsuetendused, nukuteatrite etendused ning eesti klubipeod.

Eesti eksponeerib Norras näitust "Eesti puitarhitektuur", Rootsis näitust "Eesti ja Skandinaavia suhted läbi ajaloo", Taanis ehtekunstinäitust "Õhulossid" ning Soomes rühmituse F.F.F.F. kunstinäitust.

Eesti köitekunsti tutvustavad näitused tulevad Taanis ja Islandil, Ahvenamaal on väljas Arvo Iho fotonäitus "Mereäärne Eesti" ning Islandil ja Fääri saartel tuleb Hendrik Relve fotonäitus "Eesti põlispuud".

Norra, Rootsi ja Taani raamatukogudes saab tutvuda skandinaavia keeltes ilmunud eesti, läti ja leedu raamatute väljapaneutega. Skandinaaviamaade filmifestivalide eriprogrammides ning filmipäevade raames tutvustatakse eesti anima- ja mängufilme ning korraldatakse seminare.

Eesti üritused on kavas Islandil Reykjavikis, Norras Oslos, Bergenis ja Trondheimis, Taanis Kopenhaagenis, Aarhusis, Odenses, Roskildes ja Holstebros, Rootsis Stockholmis, Uppsalas, Malmös, Ume h=is, Eskilstunas, Hässleholmis ning Soomes Helsingis, Turus, Porvoos, Raumas ja Lahtis, samuti Fääri saartel Torshavnis ja Ahvenamaal Mariehamnis.

Zova sõnul on kultuurifestival Põhjamaades Eestile suurepärane võimalus tõmmata tähelepanu oma maale ja kultuurile ning avada uusi uksi kunstnikele, muusikutele ja näitlejatele.

"Pealinnadest enamgi pööravad korraldajad tähelepanu teistele olulistele kultuurikeskustele, kus vahetu kontakt kunsti ning publiku vahel on kerge tekkima," ütles Zova.

Festival leiab aset Eesti, Läti ja Leedu kultuuriministeeriumi ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Infobüroo eeskostel, Eesti programmi korraldab Eesti Instituut, ütles Zova.

1997. aastal leidis Eestis, Leedus ja Lätis aset Põhjamaade kultuurifestival.