Kunstiagentuur Haus on müünud Amandus Adamsoni "Krimmi maastikku" 89 000 krooni eest, viimasel oksjonil ei leidnud 100 000 krooni eest pakutud Mägi maastik ostjat.

Küll on aga Shifara-galerii müünud Mäge 220 000 eest, mis võib tähendada, et Konrad Mägi kujuneb Eesti kunstiturul kõige hinnatavamaks kunstnikuks.

Riose oksjon algas skandaalimaiguliselt: vahetult enne pakkumisi kõrvaldati väljapanekust kõige kallim, 120 000 kroonile hinnatud Johann Köleri maal "Rannik Põhja-Eestis" (1869), sest kunstimuuseumi ekspertide seas olid tekkinud tugevad kahtlused teose originaalsuse suhtes.

Maalikunstnik Olev Subbi ütles, et "vaevalt see Köleri pilt on, ja kui ka on, siis kehv töö igal juhul".

Ärimehest kunstikoguja Guido Sammelselg ütles, et teda nii lihtsalt alt ei vea: "Mul on omad eksperdid isegi Köleri signatuuri tuvastamisel, selles suhtes olen ma kunstimuuseumist ees."

Oksjonil müüdud Konrad Mäe maal ei kuulu kaugeltki kunstniku loomingu paremikku. Nii on selgeks saanud, et rahapuuduses virelevad kunstimuuseumid, kelle niisketes kogudes on Eesti klassika tippteosed, istuvad varanduse otsas, mille turuhind iga päevaga tõuseb, uue muuseumi ehitamise algus on aga ikka veel määramatul kaugusel.