Eilne kohtulik arutelu Bormeisteri üürilepingu lõpetamise küsimuses toimus kostja osavõtuta, kuna ta istungile ei ilmunud. Märt Bormeister käis küll enne istungit Tallinna linnakohtu tsiviilkohtu fuajees, kuid kohtuistungile keeldus minemast. Ta ütles ETAle, et ei saa protsessil osaleda kaitsja puudumise tõttu.

EKLi esindaja kohtus Jaan Prikkel ütles kohtus, et Märt Bormeister juunior on aastaid olnud üürivõlglane, vahepeal ületas tema võlasumma 28.000 krooni. Nüüdseks on ta võlgnevuse likvideerinud ning tasub makseid õigeaegselt, Prikkeli sõnul teeb ta seda oma isa maalide müümisest saadud rahast.

"Kuna Bormeister ei ole tasunud üüri enam kui kolme kuu vältel, kuulub tema üürileping vastavalt elamuseadusele lõpetamisele," ütles Prikkel.

Kuna Bormeister ei esitanud õigeagselt avaldust, on tema korter ka erastamata ning ta on siiani elamuvaldajaga üürisuhetes.

Jaan Prikkel lubas täna Tallinna linnakohtus, et kunstniku poega siiski kuuse alla ei jäeta. "EKLi auküsimus on leida Bormeistrile mõni teine, talle rahaliselt jõukohasem elamispind," ütles Prikkel.

Kohus teeb otsuse Bormeistri üürilepingu lõpetamise asjas 8. detsembril.

Vabaduse väljak 6 ehk nn kunstnike majas asuv korter võib maksta erinevatel hinnangutel olevalt seisukorrast poolest kahe miljoni kroonini.

Märt Bormeister juuniori isa, ENSV teeneline kunstitegelane Märt (Mart) Bormeister (1916-1991) oli tunnustatud maalikunststnik ja pedagoog. Ta oli 45 aastat Kunstiinstituudi akvarelliõppejõud.