Kuna talveajale üleminek toimub Eestis enamiku riikidega samal ajal, siis transpordivahendite sõiduplaanides sellel põhjusel muutusi ei ole. Küll aga võivad transpordiettevõtted võtta kasutusele talviseid sõiduplaane, mis pole otseselt talveajale üleminekuga seotud.

Eestis on kelli eri suundades keeratud vähemasti eelmise sajandi vältel. 1940. aastal pärast punavõimu kehtestamist seati Eestis sisse Moskva aeg, mis on Eesti vööndiajast tund aega ees ehk GMT+3 (Greenwich Mean Time + 3 tundi). Pärast sakslaste sissetungi 1941. aastal keerati kell kaks tundi tagasi Kesk-Euroopa aega ehk CET-sse (GMT+1).

Suveaega otsustas Nõukogude Liit hakata kasutama 1970. aastate lõpul, kuid toona ei keeratud kelli ööl vastu pühapäeva, vaid kindlatel kuupäevadel, kui vaja, ka nädala sees.

Eestile tähendab talveajale üleminek tagasipääsu vööndiaega. Praegu on Eesti vööndiaeg GMT+2 ehk aeg, millal me nn talveajas elame. Tegelik aeg on päikeseajast veidi ees: päikese järgi on näiteks Tallinnas keskpäev kell 12.23.

Ka Põhja-Ameerika riikides, sealhulgas enamikus USA osariikides minnakse just ööl vastu pühapäeva talveajale, ehkki suveajale üleminek toimus seal erinevalt Euroopast aprilli esimesel pühapäeval. Euroopas võetakse suveaeg kasutusele märtsi viimasel pühapäeval.

USA-s kasutavad suve- ja talveaega 48 osariiki ja Columbia föderaalringkond. Arizona ei keera kevadeti ja sügiseti kella ning ka Indiana on sellest loobunud, kui välja arvata kuus sealset maakonda.