"23.-25. augustini Saaremaal toimuva Balti metsaseltside kohtumine ja konverents on iga-aastane traditsioon, mis taaselustati 1990.aaastal," ütles riigimetsa majandamsie keskuse kommunikatsiooniosakonna juhataja Elina Kink. "See tradistioon sai alguse juba enne II maailmasõda, kuigi vahepeal katkes."

Konverentsi peateema on "Pärandkultuur metsas." Eesti olukorda tutvustavad RMK juhatuse liige Olav Etverk, kes räägib teemal "Eesti metsandus", RMK Vardi metskonna metsnik Jürgen Kuzmin selgitab, kuidas toimub RMK eestvõttel pärandkultuuri inventeerimine metsades ja riikliku looduskaistekeskuse Saaremaa regiooni juhi Tõnu Talvi ettekanne avab pärandkoosluste teema tagamaid. Lätlased peavad neli ja leedulased kaks ettekannet.

"Traditsiooniliselt on konverentsil ettekanded kahes osas – esmalt ülevaade ja olukorra kirjeldus, mis metsanduses sellel hetkel selles riigis toimub. Ja kokkulepitud teema, milleks eelmisel aastal olid metsakahjustused. Selle käesoleva aasta teemaks valisime pärandkultuur metsas," selgitas konverentsi tagamaid Olav Etverk.

Päeva teises pooles külastavad konverentsist osavõtjad RMK-le kuuluvat Laugu talu Leisi vallas. Seal on neil võimalik lisaks rohkem kui saja-aastasele metsameeste töid ja tegemisi kajastava väljapanekuga tutvumisele ka puust lusikate voolimist proovida.

Sel aastal on konverentsile oodata 23 esindajat Lätist ja 18 Leedust. Eestit esindab kohtumisel 35 metsandusspetsialisti.