Juba mitmendat aastat kaalumisel olnud ideed asuti teostama kevade alguses, augustis saabus kohale ka 500-tonnine liivakoorem. Nüüd hakkavad ehitustööd lõpule jõudma, sest väljaku piirded on valmis saanud, liiv laiali laotatud ja mänguvõrk üles seatud. Väljaku suurus on 19 korda 29 meetrit, liiva sügavus aga 60 sentimeetrit.

Üliõpilaste rannavõrkpalli vastne maailmameister Mari-Liis Graumann põhjendas siseväljaku ehitamist Eesti kehvade ilmastikuoludega, mis jätavad sportlastele vähe aega rannavolle harrastamiseks ja mänguoskuste lihvimiseks. “Vastne liivaväljak tõstab kindlasti Eestis rannavõrkpalli taset, sest annab võimaluse sellega aasta läbi tegeleda,” arvas Graumann.

Ehkki rannavõrkpalli siseväljaku valmimine ajab kõige enam elevile spordiringkonnad, saavad ka tavakodanikud võimaluse seal oma “vollekätt” harjutada, sest platsi tulevane üürihind hakkab olema taskukohane – 400 krooni tunni eest.

“Huvi on juba praegu väga suur,” kinnitas Graumann, lisades, et initsiatiivi kohtuda Eesti mängijatega näituste halli liivaväljakul on üles näidanud ka teistest riikidest, näiteks ·veitsist ja Venemaalt pärit koondised.

Ehitustööde taga seisab aktsiaseltsi Eesti Näitused juhataja Igor Pihela, kes märkis, et liivaväljaku rajamise otsus oli inspireeritud noorte sportlaste headest tulemustest.

Väärt mängijad

“Hoolimata rannavõrkpalli harrastamise kesistest võimalustest Eestis on sportlased end isegi rahvusvahelisel tasandil väärt mängijatena tõestanud,” tähendas ta, avaldades siiski lootust, et kohalike rannavolle harrastajate tulevik on helge. “Praeguseks on peale kasvanud põlvkond tüdrukuid, kelle motivatsioon ja tublidus on igati kiiduväärt, ning nüüd said loodud nende professionaalseks arenguks vajalikud tingimused.”

Mari-Liis Graumanni sõnul pole käesoleval aastal veel ametlikke turniire kavas korraldada, sest selleks on tarvis laiemat kogemusepagasit ja sobivaid finantsvõimalusi. “Küll on aga plaanis külaliskohtumised ja sõprusmängud,” mainis ta.

Rannajalgpall on vaeselapse osas

•• Kuigi vastne liivaväljak avab ka rannajalgpalli harrastajatele uued võimalused, ei vasta see siiski kõigile nende vajadustele.

•• ”Rannavolle siseväljak on väiksem, pealegi võib arvata, et tulevikus broneeritakse sealsed ajad suures osas võrkpallurite poolt kinni,” rääkis Eesti rannajalgpalli liidu juhataja Kari-Andri Kask. ”Rannajalgpallurid saavad seal korraldada küll treeninguid, ent turniiride ja sõpruskohtumiste väljavaade puudub.”

•• Kask tähendab, et rannajalgpalli liit on aktsiaseltsiga Eesti Näitused juba mitu kuud läbirääkimisi pidanud, saavutamaks seisu, kus olemasoleva liivaväljaku kõrvale ehitataks veel teinegi. Igor Pihela nentis, et sellist soovi on rannajalgpallurid mitu aastat heietanud, kuid paraku ei saa tervet Eesti Näituste halli liivaväljakute alla paigutada.