Eesti hääletas resolutsiooni poolt, samas kui Iisrael oli selle vastu. Resolutsiooni taunisid ka juudiorganisatsioonid kogu maailmas, vahendas portaal Worldjewishcongress.org
Resolutsiooni aluseks sai Lõuna-Aafrika juristi Richard Goldstone raport Gaza invasiooni kohta. ÜRO otsuse kohaselt tuleb mõlemal osapoolel kolme kuu jooksul läbi viia usaldusväärne uurimine.
Goldstone kritiseeris Iisraeli soovimatuse eest teha rahvusvaheliste organisatsioonidega koostööd, vahendas Reuters. Goldstone’i teatel vastas Iisrael palestiinlaste rünnakule ebaproportsionaalse jõuga. Näiteks pommitas Iisrael üht mošeed, kui seal toimus parasjagu palvus.
"Kui valitsus saab seadusemurdjaks, siis külvab see põlgust seaduse vastu," ütles Goldstone.
Iisrael mõistis resolutsiooni vastuvõtmise järel ÜRO peaassamblee kui institutsiooni hukka, nimetades seda „reaalsusest täielikult irdunuks.“ Iisraeli välisministeerium kommenteeris, et riik säilitab õiguse enesekaitsele ja kavatseb jätkata oma kodanike kaitsmist rahvusvahelise terrorismi ohu eest.
Maailma Juudi Kongress nimetas ÜRO resolutsiooni irooniliseks. Samuti meenutati ÜRO-le, et resolutsioon võeti vastu päev pärast seda, kui Iisrael pidas kinni Süüriasse suundunud relvalastiga laeva.
Resolutsiooni vastu hääletas ühtekokku 18 riiki, kelle seas olid ka USA, Saksamaa ja Poola. Venemaa hääletamisel ei osalenud. Analüütikud tõid esile, et Euroopa Liidu riigid olid vastavas küsimuses omavahel täiesti lõhenenud, olles nii pooldajate kui vastaste seas ning mõni riik ei hääletanud üldse.
Eelmise aasta lõpus tungis Iisrael pärast Hamasi rünnakuid Gaza sektorisse, järgnenud sõjategevuses hukkus 1300 palestiinlast ja kolmteist juuti. Rahvusvahelised institutsioonid süüdistasid Iisraeli keelatud relvastuse, sealjuures valge fosfori pommide kasutamises, kuid Iisrael on süüdistusi eitanud.