Pealkirja all "Laristamine" on teiste seas välja toodud ka Nukuteatri projekt, mis sai Euroopa Liidult 105 996 eurot ehk ligi 1,7 miljonit krooni, märgib raport.

Projekt oli mõeldud noorte, pagulaste ja vähekindlustatud inimeste teatrikülastuste soodustamiseks.

"Oleme sõnatud, kuuldes, et Euroopa Liidu tegevust jälgiv ja kritiseeriv sõltumatu organisatsioon Open Europe on Eesti Riikliku Nukuteatri juhitud rahvusvahelise kultuurikoostöö projekti "Young Century" paigutanud oma raportis peatüki "Laristamine" alla," ütles Nukuteatri direktor Meelis Pai Päevaleht Online'ile.

"Sealjuures kõrvutades Euroopa nukuteatrite koostööprojekti tõesti naeruväärsete projektidega," märkis ta.

"Kui nimetada Eesti Riikliku Nukuteatri ja Belgia, Taani, Soome ja Leedu nukuteatrite koostöös läbi viidud nukukunstialast projekti mõttetuks, siis sama hästi võiks kogu kultuuri mõttetuks nimetada," sõnas Pai.

Ta selgitas, et "Young Century" raames said rohked huvilised möödunud suvel Tallinn Treff Festivali ja Vanalinna Päevade raames kõigest 25 krooni eest kõiki projekti raames valminud rahvusvahelisi nukuetendusi vaadata.

"Nimetatud "mõttetu" projekt on muuseas pannud aluse väärtuslikuks koostööks Euroopa nukuteatrite, nukukunsti õpetavate kõrgkoolide koostööks," rääkis Pai.

"Mis peamine - projekti "Young Century" eduka läbiviimise tõukena on Euroopa Regionaalarengu Fondist eraldatud ca 48 miljonit Euroopa suurima nukukunsti keskuse loomiseks Tallinnasse Eesti Riikliku Nukuteatri osana," lisas ta.