1986. aastast alates, kui võistlust peetud on, on EROKi võistkond selle esimene võitja väljastpoolt Šveitsi.

„Midagi võimsamat ei ole olemas,“ hindas Hindov patrullvõistluse raskusastet võidukat telefoniintervjuus Eesti Päevaleht Online’ile.

Sama koosseisuga võistkond – ülejäänud liikmed on leitnant Kaido Ruul, nooremleitnant Tiit Riisalo, ja lipnik Alar Nigul – on kahel korral võitnud ka Eestis korraldatava Erna retke.

Mööda mägesid kulgeva Swiss Raid Commandoga võrreldes on Erna retk „pikk matk“, ütles Hindov. Eestlase jaoks ongi mägedes marssimine kõige suurem erinevus – ja läbitud maad pole Hindovi meelest mõtet languste ja tõusude tõttu kilomeetrites mõõta. „Alustasime neljapäeva õhtul ja laupäeva õhtul tulime mägedest välja,“ ütles Hindov.

„Vahepeal liikusime ratatstega üle kuru Prantsusmaalt Šveitsi,“ kirjeldas Hindov. Sellele järgnes tehniline faas, kus võistlejate oskusi kontrolliti. „Maastikul on kontrollpunktid, võid valida, mis kontrollpunkti lähed. Laskmised, meditsiin, köitel ronimine,“ tõi Hindov näiteid.

„Tehniline faas on kõik sõdurioskused, spetsiifiliselt eriväelase oskusi ei testita,“ rääkis Hindov, kelle sõnul on viimane, missiooniosa rohkem erioperatsiooni moodi.

Võistluse viimane faas tuli läbida samuti mägedes. „Seal on erinevaid ülesandeid, meie vabastasime pantvangi,“ kirjeldas Hindov, kelle neljaliikmeline võistkond pidi vabastama ühe pantvangi nelja terroriste mänginud Šveitsi sõjaväelase käest.

Kas nüüd kodusele Ernale tahtmist minna enam ongi, kui selline võit käes? „Miks mitte,“ arvas Hindov.