10. märts 1959 märgib tiibetlaste meeleheitliku ülestõusu kõrgpunkti maa okupeerinud võõrvallutajate vastu, teatasid Tiibeti lipukampaania algatajad.

"Tiibetis toimuv peaks meile lähiminevikust tuttav olema,“ ütles Riigikogu Tiibeti toetusrühma esimees Aleksei Lotman. „Rahvuskultuuri hävitamine, teisitimõtlejate tagakiusamine, ümberrahvastamine, oht jääda vähemuseks omal maal, looduse kolonialistlik rüüstamine – see kõik on Tiibeti tänane tegelikkus," märkis ta.

„Nii nagu toona uputas Hiina Rahvavabariik Tiibeti iseolemise verre ja varemetesse, nõnda suruti halastamatu jõhkrusega maha ka eelmisel kevadel toimunud tiibetlaste meeleavaldused,“ sõnas Tiibeti vabadusliikumise aktivist Roy Strider „Tiibet, vanade kultuuritraditsioonide ja unikaalse looduskeskkonna varjupaik on hävimas.“

Eestis heisatakse Tiibeti lipp Ahja, Vastse-Kuuste, Põlva, Risti, Hanila, Lihula, Värska, Mikitamäe, Misso ja Martna valdades, Põlva linnas, Vastseliinas ning Eesti Üliõpilaste Seltsi hoonele Tartus.

„Suutsime ühe päevaga jagada ära kõik korraldajate käes olevad lipud," ütles Budismi instituudi direktor Sven Grünberg kelle sõnul üllatas algatajaid, kui suur on toetus Tiibetile rohujuure tasandil. „Eestlaste suur toetus Tiibetile ei jää maailmas märkamata.“

Täna heiskavad sadade linnade ja valdade omavalitsused Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Tšehhi Vabariigis ning ka teistes Euroopa riikides oma hoonetel Tiibeti lipu. Näiteks ainuüksi Saksamaal heisatakse täna omavalitsustes 989 lippu.

See on enam kui kümneaastase traditsiooniga järjest rohkem avalikku kandepinda võitev solidaarsusaktsioon, mille eesmärgiks on väljendada tuge Hiina Rahvavabariigi poolt okupeeritud ja rõhutud Tiibeti rahvale ning tuletada meelde kõigi rahvaste võõrandamatut õigust enesemääramisele.

„Soovime tänada kõiki Tiibeti rahvast toetavaid eestlasi,“ ütles korraldusmeeskonna liige Silver Meikar. „Järgmiseks aastaks loodame Eestisse tuua nii palju täismõõdus Tiibeti lippe, et jätkuks igale Eesti vallale ja linnale ning 10.märtsil 2010 saaks korraldada veel suurema toetusürituse.“