Eesti Päevaleht on tugevalt hoidnud ühiskonna valvekoera rolli ja kätt pulsil meid ümbritseva maailma osas, sest just meie lugude tõttu võeti muutmisele uuendatud töövõimereform, mis tahtis ühiskonna tuge vajavad inimesed jätta riigitoeta.

Meie juhtisime tähelepanu eesti noorte seas üha jõudsamalt levivale ravimite liigtarvitamise trendile ning paljastasime laste väärkohtlemisjuhtumid.

Kaasaja käsitlus vaimsest ja füüsiliselt tervisest ei jäta külmaks kedagi. Seepärast alustasime sügisel artiklisarjadega, kus lahkasime süviti alkoholi liigtarvitamist, analüüsisime vähi tekkepõhjuseid ja vähiravi arengut ning süsteemisiseseid valupunkte.

Eesti Päevalehe ja Delfi ühistoimetus tõi vahetul kujul avalikkuse ette Eesti väikepaikadesse levinud narkosurmade traagilise fenomeni Kose kogukonna näitel.

Meie leheveergudelt rullus lahti käesoleva aasta suurim skandaal – endise peaministri Taavi Rõivase ahistamislugu Malaisias.

Me paljastasime Tartu psühhiaatri, kes süütundepiinadeta katsus ja ahistas regulaarselt oma naispatsiente. Sarnaseid juhtumeid ilmus järk-järgult päevavalgele kõikjalt üle maailma. Need küsimused nii naiste kui kui meeste väärikuse tagamisest panid tuliselt debateerima terve Eesti ning maailma laiemalt.

Kuid me ei kirjutanud ainult rasketel ja õhku ahmima panevatel teemadel, vaid meil oli kümneid ning sadu lugusid, kus märkasime arenevat, vaprat, töökat ja positiivset Eestit.

Suve lõpus alustasime Eesti suurjuubelini kestva artiklisarjaga, mis jutustab 100 Eesti pere lood. Igaüks neist on kui peegelpilt Eestist, meie ajaloo keerdkäikudest, õnnest, edust ja olemusest. Neid perede lugusid tasub uurida lähemalt, sest need on esitatud ehedal kujul ja need on osa peatselt 100 aastaseks saavast Eestist.

Meie ajakirjanikud vahendasid kõigile kaasaelamiseks Kelly Sildaru imelisi suusatrikke ja Ott Tänaku kiireid rallikurve, eksklusiivseid ja ainulaadseid usutlusi Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri, Prantsusmaa peaministri ning Saksamaa kantsleriga.

Tuleval aastal toome lugejateni uusi ja kaasakiskuvaid artiklisarju, mis käsitlevad põhjalikult meile olulisi teemasid, nähtuseid ja inimesi, kes on meie ümber ja kellest sõltub meie kõigi hakkamasaamine.

Lubame, et uuendame lehes rubriikide valikut, oleme kohal nii taliolümpial, jalgpalli MMil kui ka Eurovisionil ning jätkame teravat ja sõltumatut maailmakäsitlust.

Selleks, et kõik oluline Eestis ja mujal maailmas jõuaks kindlasti ehedal kujul teieni, tasub varakult tellida postkasti Eesti Päevaleht. Lehe- ja digitellimus on parim jõulukingitus, sest pakub piisavalt põnevust, maailma avastamist, pommuudiseid ja erudeeritust kogu perele.

Tellimuse saate kiirelt ja mugavalt vormistada SIIT.