Peaauhinnaga ehk aasta ajakirjaniku tiitliga pärjati Eesti Päevalehe Moskva korrespondent Jaanus Piirsalu. „Olen selle preemia üle tõesti äärmiselt liigutatud,” lausus Piirsalu. „Auhinna eest võlgnen suure tänu oma õpetajatele. Kõigepealt Priit Pulleritsule, aga ka teistele Tartu ülikooli õppejõududele. Samuti Ainar Ruussaarele BNS-ist ning Päevalehes alustamise aegadest Enno Tammerile.”

Tiitliga kaasnesid hinnaline meene ja tšekk 70 000 kroonile. Jaanus Piirsalu ütles, et ennast tundes ta vaevalt midagi kuigi ratsionaalset preemiarahaga peale hakkab. „Kõigepealt teen sõpradele välja, siis ostan naisele ilusa kleidi ja siis viin oma vanemad Pariisi,” lausus ta. 

Samal ajal jäi laureaat tagasihoidlikuks ja sõnas, et ega ta täpselt teagi, mille pärast just tema välja valiti. „Arvan, et minu konkurendid oleksid tiitlit rohkem väärinud.”

Aasta ajakirjaniku tiitli nominentide hulgas oli päevalehelisi koguni kaks – lisaks Jaanus Piirsalule ka Kadri Ibrus. Teised nominendid olid Priit Pullerits Postimehest ja Koit Brinkmann Äripäevast.

Eesti Päevalehes ilmusid mullu ka parim arvamuslugu ja uudisfoto. Arvamusloo kategoorias võidutses Andrus Kivirähk 20. juunil ilmunud looga „Ivan Orav on lahkunud”.

Teised nominendid olid Kadri Ibrus 19. augustil Eesti Päevalehes ilmunud looga „Perevägivald: küsimus on inimõigustes” ja Andres Ammas 23. mail Lääne Elus ilmunud looga „Toompeal toimuv läheb üle piiri”.

Uudisfoto auhinna sai Marko Mumm 20. oktoobril Eesti Päevalehes ilmunud ja läbi akna tehtud foto eest, milles oli jäädvustatud Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide esindajate esimene kohtumine. Mummile olid konkurentideks Äripäeva piltnik Andras Kralla fotoga Mustika keskuse põlengu järel puhkavast pritsimehest ja Peeter Langovits Postimehest fotoga Nokia kontserdimaja reklaamteksti paigaldamisel ripplavaga juhtunud õnnetusest.

Teised auhinnasaajad

Parim uudislugu

Võitja: Madis Jürgen, Tarmo Vahter ja Janar Filippov looga „Lastesõber Kaur Hansonit süüdistatakse pedofiilias”, mis ilmus 26. novembril Eesti Ekspressis.

•• Teised nominendid olid Raimo Poom Eesti Päevalehest ja Teet Roosaar Pärnu Postimehest.

Parim olemuslugu

Võitja: Priit Pullerits 26. septembril Postimehe Arteris ilmunud looga „Esileedi Evelin Ilves läheb Kaleviga kommisõtta”.

•• Teised nominendid olid Peeter Ernits Maalehest ja Sulev Vedler  Eesti Ekspressist.

Noore ajakirjaniku preemia

Võitja: Kadri Bank 11. detsembri Äripäevas ilmunud looga „Jäärapäisus viis miljonid Eestist mööda”.

•• Teised nominendid olid Tiiu Laks Eesti Päevalehest ja Anniki Leppik Pärnu Postimehest.

Olemusfoto

Võitja: Andras Kralla 7. aprillil Äripäevas ilmunud fotoseeriaga Kullimaa lambakasvatajast Peetrist.

•• Teised nominendid olid Rauno Volmar Eesti Päevalehest ja

Liis Treimann Postimehest.