Artikkel räägib sellest, et Paide Haldus lõi teise juhatuse liikme koha, kuhu kandideeris Janno Lehemets, kellega seotud ettevõtte kohta käib kriminaalmenetlus ja kellele mullu suvel kehtis ärikeeld. Paide Halduse nõukogu esimees ja Paide linnapea Janno Lehemetsa valimises probleemi ei näinud.

Lehemets kaebas pressinõukogule, et artiklis on hulk valeandmeid ja ebatäpsusi. Kaebaja märkis, et taotles lehelt valeväidete ümberlükkamist, kuid vastust ei saanud. Lehemets ütles, et artiklis püütakse talle omistada kriminaalasja, millega ta pole seotud. Ta lisas, et seda kinnitas ka prokuratuur.

Eesti Päevaleht vastas pressinõukogule, et ehkki kaebaja ei ole ametlikult üheski kriminaalasjas kahtlustatav ega süüdistatav, on kohane tõmmata seos tema isiku ja OÜ Transval Grupi pankrotikuriteo menetluse vahele. Eesti Päevaleht lisas, et Lehemets oli ettevõtte omanik ja tegelik juht. Päevalehe andmetel kuulub firma alates 2013. aasta novembrist varemgi säärastes skeemides osalenud tankistile.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Päevaleht rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 1.4, mille järgi peab ajakirjandusorganisatsioon hoolt kandma selle eest, et ei ilmuks ebatäpne, moonutatud või eksitav info. Pressinõukogu leiab, et artiklis, kaebaja esitatud dokumentides ja toimetuse vastuses on kaebaja kohta vastuoluline info ning seetõttu tekib kahtlus loos oleva väite kohta, nagu oleks kaebaja kriminaaluurimise all.

Samuti rikkus Eesti Päevaleht koodeksi punkti 4.2, mis näeb ette, et konflikti sisaldava materjali puhul peab ajakirjanik ära kuulama kõik osapooled. Pressinõukogu leiab, et selliste tõsiste süüdistuste korral oleks ajakirjanik pidanud Lehemetsale sõna andma. Pressinõukogu esimees Andrus Karnau