Tanning kaebas pressinõukogule, et artiklis ilmunu ning tema isikuandmete avaldamine koos sisu moonutamisega tekitas talle ja tema tutvusringkonnale moraalset kahju. Kaebaja ei olnud rahul, et teda käsitleti kurjategijana enne kohtuotsust. Tanning polnud rahul ka artiklis tema varasematele karistustele viitamisega, sest tegelikult tal neid pole.

Eesti Päevaleht vastas pressinõukogule, et kaebajal ei ole ühtegi kehtivat karistust, kuid varem on teda karistatud. Ühe karistuse kohta oli artiklis ekslik info, ent Eesti Päevaleht kustutas selle kohe, kui kaebaja oli veale tähelepanu juhtinud. Leht märkis, et artiklis käsitleti Tanningut kahtlustatavana, mitte ebaseaduslikus relvaäris süüdi olevana.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Päevaleht rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 5.3, mis näeb ette, et ebaõige info ilmumisel tuleb avaldada parandus. Kuigi Eesti Päevaleht kustutas loost vale karistuse, oli tegemist ränga veaga ja parandusele oleks pidanud tähelepanu juhtima (veebis loo pealkirja juures).

Andrus Karnau, pressinõukogu esimees