Kivi-Vigala koolile tõid auhinna ahjus küpsetatud lõhe ürdikastme ja keedukartulitega, hakkliha-riisi-oasupp ja jogurtivaht praetud kaerahelveste ja marjadega.

Kooli kokk Rutt Rasva rääkis Päevaleht Online´ile, et populaarsed road on neil veel ka näiteks hautatud kanakoivad magushapus kastmes ahjukartulitega, köögiviljasupp sulatatud juustuga, riisipuder mustikasupiga, rukkileivavaht vahukoore ja astelpajumarjadega ning kama-mannavaht.

Rasva sõnul tuleb neil hakkama saada 15 krooniga ühe lapse kohta toidukorra eest. “Ega iga päev priisata ei saa – ühel päeval on odavamad toidud, teisel päeval kallimad,” rääkis ta. Rasva sõnul on oluline iga kuu täpselt arvet pidada. “Seni oleme ilusti välja tulnud.” Kivi-Vigala koolis on kombeks, et esmaspäeviti valmistatakse tangainetest toite, teisipäevad ja reeded on suppide päralt ning kolmapäeviti ja neljapäeviti pakutakse ahju- ja hautatud praade.

Finaali pääsesid lisaks võitjatele veel kuus kooli: Kõrveküla põhikool, Paikuse põhikool, Saku gümnaasium, Arte gümnaasium, Pae gümnaasium ja Õismäe kool. Kokkadel tuli kahe tunni jooksul valmistada nende koolis pakutav koolilõuna, kus oleksid sees nii supp, praad kui ka magustoit.

Tervise arengu instituut korraldas parima koolisöökla konkurssi tänavu neljandat korda.

Kelmiküla lapsed saavad igal hommikul puuvilja

Tallinna parima toitlustusega koolieelse lasteasutuse tiitli pälvis tänavu Kelmiküla lasteaed, mille puhul hindas žürii tervislike toitude lastepärast serveerimist, eestimaise kauba eelistamist ning erinevate teemapäevade korraldamist. Lisaks pakutakse lastele igal hommikul värsket puuvilja või mahla.

Teise koha pälvis lasteaedade arvestuses lastesõim Hellik, kus lastele pakutakse omavalmistatud jogurteid ja smuutisid ning põnevaid ja vaheldusrikkad roogasid - näiteks riisipudingut kõrvitsaga, vaarikariisi ja kaera-banaanismuutit. Erinevate võistluste auhindadeks on seal kommide ja muude maiustuste asemel hoopis porgandist ja kaalikast väljalõigatud medlid.

Kolmanda koha saavutas Piiri lasteaed, kelle puhul avaldasid muljet vaheldusrikkad hommikusöögipudrud, lauda katvad lapsed ning kätepesemise tähtsustamine.

Lisaks selgitas Tallinna haridusamet välja ka kümme kõige tervislikumat koolipuhvetit. Tunnustust pälvisid:

Inglise kolledž - toitlustaja Neitsitorni Kohviku AS
Pae gümnaasium - toitlustaja AS Tuleleek
Õismäe humanitaargümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos
Tehnikagümnaasium - toitlustaja Koolitoitlustus OÜ
Humanitaargümnaasium - AS Tuleleek
Lasnamäe üldgümnaasium - toitlustaja AS Tuleleek
32. keskkool - toitlustaja Koolitoitlustus OÜ
Ranniku gümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos
Läänemere gümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos
J. Westholmi gümnaasium - toitlustaja Fazer Amica Eesti AS