25.04.2012, 00:30
Eesti parim toiduaine on rukkileivaga ahjukael
Eesti toiduainetööstuse liit kuulutas eile toiduainetööstuse aastakonverentsil tänavuseks parimaks toiduaineks Rakvere lihakombinaadi rukkileivakattega ahjukaela.
FOTO:
Eesti parim toit tervisele on seekord Rakvere lihakombinaadi lihaveise-grillvorst lambasooles, Eesti parim mittealkohoolne jook OÜ Kadarbiku Köögivili ananassi-vaarikamaitsega neljaviljamahl ja Eesti parim alkohoolne jook AS-i Põltsamaa Felix Põltsamaa Tõmmu 2003, teatas toiduliit.
Parima toiduaine konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.
Koostöös Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudiga korraldatava konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele.