Riigihange viiakse läbi rahvusvahelise avatud hankemenetlusena ja parima pakkumuse edukaks tunnistamise aluseks on madalaim hind. Hoone ehitamise ajaks on kavandatud 33 kuud alates lepingu sõlmimisest kuni vastuvõtuakti väljastamiseni. Pakkumus tuleb esitada hiljemalt 12. mail 2011.

„Hanke väljakuulutamisega oleme jõudnud muuseumi ehitamise kavaga kaugemale kui kunagi varem. Selle nimel on tehtud pikka ja põhjalikku tööd ning mitte ainult dokumentidega või projekteerimislaual, vaid pidev töö on käinud ka Raadil kohapeal, et see ala oleks hoone ehitamise alguseks kõigiti ette valmistatud. Loodan, et iga hankel osaleja suhtub sellesse projekti suure vastutustundega ja mõistab, et tegemist on tõepoolest sajandi ehitisega,” ütles sihtasutuse nõukogu esimees ja kultuuriminister Laine Jänes.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru oli veendunud, et huvi hankes osalemise vastu saab olema suur. „Lai valik lisab hanke tulemustele usaldusväärsust ja kinnitab veendumust, et meie muuseumi ehitamine on lisaks kõigele muule ka auks igale ettevõtjale.”