Tänavu esindasid 16 riiki 660 võistlejat, nende seas nii kutselisi sõdureid kui reservväelasi. Eesti patrulli koosseisus olid reservohvitserid Raul Hindov, Indrek Reismann, Tiit Riisalo ja Kaido Ruul.

Riikide arvestuses saavutasid eestlased Šveitsi, Norra, Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa, Taani, Inglismaa ja Belgia järel 9. koha.

Luurevõistlus koosnes kahest osast: tehniline ja taktikaline faas.

Ohvitser Raul Hindov rääkis, et tehnilises faasis pandi võistlejad proovile väga mitmesugustel osavõistlustel, mis toimusid hajutatuna 80 ruutkilomeetri suurusel territooriumil. “Võistkonnad startisid kõik koos ja liikumisvahendiks oli Šveitsi armee jalgratas,” ütles Hindov.

Kokku oli maastikul 38 kontrollpunkti, eestlastel õnnestus 10-tunnise piirajaga läbida neist 21. Mehed väntasid 1901. aastast pärit jalgratta mudelitel maha umbes 40 kilomeetrit.

Sajaprotsendiliselt sai Eesti patrull kontrollpunktides hakkama rakettide tulistamisega soomukist, lõhketöödega, köitel liikumisega, kuulipildujaga laskmisega soomukilt, puude lõhkumise ning tankitõrjerelvadega liikumisega kanalisatsiooni torustikus.

Kehvemalt läks automaadi simulaatoril laskmisel ja erinevate Šveitsi relvade kokkupanemisel.

Tehnilise faasi lõppedes oli võistlejatel aega veidi puhata ja seada end valmis taktikaliseks faasiks.

Hindovi sõnul olid taktikalised missioonid väga erinevad ja vastavalt ka punktid, mis neil teenida võis. “Lihtsamad ja ka odavaimad olid sabotaaži missioonid, keerulisemad olid varitsuste korraldamised ning kõige raskemad pantvangide vabastamised.”

Eestlased said missiooniks pantvangide vabastamise. “Meil tuli liikuda kontaktisikuga kohtumisele umbes 30 kilomeetrit seitsme tunniga,” rääkis Hindov. “Mägisel alal ja küllaltki raske koormaga, oli see raske töö ning teel oli tulevahetust ka vaenlasega, seetõttu jäime oma ajagraafikust maha,” lisas Hindov.

Lõpus pidi Eesti patrull vabastama vaenlase konvoi käest pantvangid. “Sobiva varitsuse koha valikuks oli meil 10 minutit, aga saime nad pidama ning ka mõlemad soomukid Panzerfaustidega hävitatud,” kirjeldas Hindov.

“Soomukite vahel, sõiduautos olid vangid, kelle me oleks pidanud vabastama, aga kahjuks said ka nemad koos oma valvuritega automaaditules surma.“

Kokku said Eesti reservohvitserid peale trahvipunktide maha arvestamist maksimaalse 4831 punkti asemel 2638 silma.

Hinovi sõnul läks võistlus siiski korda ning seda ilmestasid väga meeldejäävad tseremooniad: avamine Colombier keskaegse lossi hoovis öösel tõrvikute valgel ning rikkaliku auhinnalauaga lõpetamine Planeyse sõjaväeosas.