Humanitaarabi saadetise kokkupanemisel tegi välisministeerium tihedat koostööd päästeametiga. Põgenike ja laste esmavajadusi arvesse võttes lähevad seekord Gruusiasse teele tekid, padjad, hügieenitarbed, mähkmed, toiduained ja meditsiiniseadmed. Saadetise kogukaal ulatub üle 10 tonni, teatas välisministeerium.

Koostöös Humana Eestiga lähetatakse Gruusia lastele riideid ja Lastekaitse Liidu abiga kogutud mänguasju. Veel sisaldab abisaadetis AS Chemi-Pharmi kingitud desinfitseerimisvahendeid.

ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti andmeil on Venemaa ja Gruusia sõja tagajärjel sunnitud oma kodudest lahkuma 150 000 inimest, kellest 120 000 viibivad Gruusia territooriumil. 30 000 sisepõgeniku kodud on täielikult hävinud ning neil ei ole enam kuhugi tagasi pöörduda.

12. augustil saatis Eesti Gruusiale 5,5 tonni humanitaarabi, mis sisaldas sidemerulle, antibiootikume, infusioonilahuseid, kergvoodeid, esmaabipakendeid, tekke, termolinu, inimeste varingutest päästmise varustust ja kolme kiirabi auto sisustust.