„Täna hommikuks on olukord tänu tuletõrje pingutustele, millele aitasid tublisti kaasa ka Küproselt, Itaaliast ja mujalt saadetud täiendavad kustutuslennukid, kontrolli all," kommenteeris Eesti suursaadik Kreekas Andres Talvik. 

"Saatkonna akendest, mis asuvad Ateena kõrgeima maja 23. korrusel, enam suitsu praktiliselt näha ei ole," lisas Talvik Seekordne põleng lõppes ohvriteta, materiaalse kahju kokkuarvutamine alles käib. Reede õhtul puhkenud tulekahju tõttu piirkonnas välja kuulutatud eriolukorda pole tugeva tuule tõttu siiski veel tühistatud. Eesti saatkond Kreekas jälgib olukorda.“

Seoses metsapõlengutega Kreekas palub välisministeerium kõigil Kreekasse reisijatel olla tähelepanelik. Välisministeerium soovitab enne välisriiki reisile asumist end eelnevalt registreerida ning tuletab veelkord meelde vajadust sõlmida tervise- ja reisikindlustusleping. Kreekas hätta sattunud kodanikud saavad abi, pöördudes Eesti saatkonda Ateenas või Eesti aukonsulite poole Pireuses, Thessalonikis või Patrases.

Välisministeeriumile on oma viibimisest Kreekas teada andnud 53 Eesti kodanikku.