"Nii kogenud ja nii kaua kaitseväes teeninud erakordse allohvitseri langemine lahingus puudutab meid kõiki eriti lähedalt. Meil kõigil on valus," ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. "Veebel Allain Tikko täitis Eesti kaitseväelase truudusetõotust täpselt ja kõrvalekaldumatult. Ta teenis oma kodumaad armastusega ja võitles Eesti julgeoleku tagamise eest innuga."

Laaneotsa sõnul võitles veebel Allain Tikko selle eest, et tema tütar ja kõik Eesti lapsed saaksid sirguda turvalisemas ja paremas maailmas ning et ka nende lapsed saaksid kasvada vabas Eestis. Kindralleitnant lubas, et veebel Tikko relvavennad ei väsi ega murdu, vaid võitlevad poolelijäänud võitlust Eesti iseseisvuse eest edasi, teatas kaitseväe peastaap.

Riiklikul leinatalitusel Tallinna Kaarli kirikus olid lahingus langenud jaoülemale viimset austust avaldamas president Toomas Hendrik Ilves, riigikogu esimees Ene Ergma, peaminister Andrus Ansip, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, Ühendkuningriigi suursaadik Peter Carter, Ühendkuningriigi parlamendi alamkoja kaitsekomisjoni liige Robert Key, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ja komisjoni liikmed, kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras, kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli, õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, Ühendkuningriigi lennukikandja HMS Illustrious komandör Ben Key, Ameerika Ühendriikide ja Rootsi Kuningriigi sõjaväeatašeed.

Teenisid Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus ja kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere.

Veebel Tikko auks oli üles rivistatud auüksus ja kaitseväe orkester.

Veebel Allain Tikko sängitatakse kaitseväeliste austusavaldustega Kõpu kalmistule Viljandimaal täna pärastlõunal.

Estcoy-8 jaoülem veebel Allain Tikko langes esmaspäeval Afganistanis lahingus granaadiheitja tabamusest.

Jaga
Kommentaarid