Eesti Moskva saatkonna kaitseks lasi miilits reede õhtul saatkonna peaukse ette ehitada laudadest aia. Aed meenutab sakilist seasulgu, sest kõik lauad on eri pikkusega, ning jätab väga koleda mulje.

Kui peasissekäigu juures protestis õhtul umbes 30–40 noort, siis saatkonna teise sissepääsu juures Kala‰nõi põiktänaval skandeeris Eesti-vastaseid hüüdlauseid üle saja noore. Vastu õhtut hakkas protestivaid noori veelgi juurde tulema.

Päeval ligi 45 minutit oma autos protestivate noorte piiramisrõngas istunud suursaadik Marina Kaljurand ütles õhtul, et ta ei kartnud, kuid olukord oli ebamugav. “Sa näed ja kuuled, et karjutakse solvavaid loosungeid, aga ei saa midagi teha,” ütles ta.

Suursaadik ütles, et kuna ta ei saanud sõita kokkulepitud kohtumisele, siis on tal etteheiteid Vene võimudele. Rahvusvahelise Viini konventsiooni kohaselt peab asukohariik tagama, et saatkonnad saavad rahulikult tööd teha. Kaljuranna sõnul kavatseb ta tööd jätkata. “Kui see mul ei õnnestu, siis ma olen sunnitud võtma ühendust Vene välisministeeriumiga, et tagataks minu liikumine,” lisas ta. Vene välisminister lubas täna tagada saatkonna töö ja turvalisuse.