Eestil puudub võimalus ehitusplaane otseselt mõjutada, küll esitatakse aga oma seisukoht neile viiele riigile, kelle majandusvööndisse torujuhet kavandatakse, vahendas ERR uudisteportaal uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Koopiad Nord Streami keskkonnamõjude uuringu  materjalidest kavatsetakse panna avalikule arutelule, sellega saab tutvuda ka keskkonnaministeeriumi koduleheküljel ja teha omapoolseid ettepanekuid.

Ministeeriumi peaspetsialist Irma Pakkonen ütles, et ettepanekuid saab esitada ka kirjalikult. Keskkonnaministeerium vaatab need läbi, kujundab nende baasil Eesti riigi seisukohad ja saadab need 8. juuniks viiele päritoluriigile ehk nendele riikidele, kelle majandusvööndit kavandatav torujuhe läbima hakkab - Venemaa, Soome, Rootsi, Taani ja Saksamaa.

Need riigid võivad keskkonnakaalutlustel ehitosloa andmisest keelduda. Eestil võimalus ehitust otseselt mõjutada puudub.

Keskkonnamõjude aruandes märgitakse, et torujuhe avaldab mõju kalapüügile ja et ettenägematute sündmuste, nagu juhtme rebenemine, mõju keskkonnale võib olla laialdane.