Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses räägiti vajadusest tõhustada seniseid häid Eesti ja Horvaatia kahepoolseid suhteid. Horvaatia president Mesić ja Eesti suursaadik Haljas kõnelesid samuti Euroopa Liidust ja selle laienemisest ning vajadusest teha väikeriikide vahel enam koostööd.


Suursaadik Miko Haljase sõnul toetab Eesti Euroopa Liidu edasist laienemist ning Horvaatia euro-atlandi integratsiooni. Stjepan Mesići sõnul on Eestil ja Horvaatial palju sarnaseid kogemusi minevikust ja lootusi tuleviku suhtes, vaatamata sellele, et asume Euroopa eri nurkades. President Mesić rõhutas vajadust tihendada majandussuhteid ning inimestevahelist läbikäimist. Horvaatia presidendi sõnul ei ole Aadria meri ja Läänemeri lihtsalt kaks kauget merd, vaid omavad suurepärast koostööpotentsiaali.

Miko Haljas sündis 20. jaanuaril 1967. aastal. Ta lõpetas 1994. aastal Tallinna tehnikaülikooli ja 1995. aastal Eesti diplomaatide kooli. 1995. aastast töötab Miko Haljas välisministeeriumis. Välislähetuses on Miko Haljas viibinud aastatel 1999-2000 Eesti saatkonnas Helsingis ja aastatel 2000-2002 Washingtonis, töötades seal teise sekretärina.

Suursaadik resideerub Budapestis.