Eesti üksuste ülesanne oli vastase sidumine ja alade puhastamine talibani gruppidest lahingkontaktidega. Vastast mõjutati käsitulirelvade, miinipildujatule, brigaadi tuletoetusüksustega 105 mm haubitsatest ja lahingukopteritega. Eesti üksustel kaotusi ei olnud, kaitseväelased ja lahingutehnika on korras, teatas kaitseväe teabeohvitser Afganistanis.

"Läbiviidud operatsioonid on kulgenud edukalt," ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Reimann. "Seda näitab kohalike rahulolu talibanist puhastatud aladel, kus vastane ei saa enam kohalikke hirmutada ega röövida. Olen selles isiklikult väga veendunud vesteldes viimastel nädalatel kohalike elanike ja külavanematega erinevates piirkondades."

Talibanist puhastatud aladel võtavad julgeoleku tagamise üle Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide üksuste poolt värskelt koolitatud ning varustatud Afganistani armee ja politsei üksused. Sõjalistele operatsioonidele järgnevad erinevad arenguprojektid.

Rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ja Afganistani armee poolt läbiviidavate operatsioonide eesmärgiks on liitlaste üksuste liikumisvabaduse laiendamine ja vastase pideva surve all hoidmine. Liitlasvägede aktiivne tegevus talveperioodil kurnab talibani ja parandab seeläbi üldist julgeolekualast olukorda piirkonnas.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 41 riiki.