Täna kirjutatakse Pärnu raekojas alla koostööleping, mis tagab Pärnusse Tartu ülikooli kolledzhi rajamise.

Lepingu osalisteks on Pärnu maa- ja linnavalitsus, Pärnu majanduskool, Tartu ülikool ja haridusministeerium, kes kõik aktsepteerivad teaduse ja kõrghariduse arendamise võimalikkust Eesti erinevates regioonides.

Lepingule kirjutavad alla Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, linnapea Väino Linde, majanduskooli direktriss Riina Müürsepp, Tartu ülikooli rektor Peeter Tulviste ja haridusminister Jaak Aaviksoo.

USA suursaadik tutvus Kirde-Eestiga

USA suursaadik Eestis Lawrence P. Taylor alustas eile kahepäevast visiiti Kirde-Eestis, et tutvuda sealse olukorraga.

Narvas kohtus suursaadik linnapea, linnavolikogu esimehe ja teiste linnavõimudega, samuti Narvas inglise keelt õpetavate USA rahukorpuslastega. Tayloril on Narvas kavas ka kohtumised Kreenholmi ja Balti ES-i (endine tehas Baltijets) juhtidega.

Täna viibib USA suursaadik Sillamäel ja Kohtla-Järvel.

Marko Martin pälvis II kohal noorte pianistide konkursil

Rahvusvahelisel Ilmari Hannikaise nimelisel noorte pianistide konkursil Jyväskyläs võitis vanemas vanuseastmes (kuni 24-aastased) teise koha Marko Martin, kes on Eesti Muusikaakadeemia II kursuse üliõpilane professor Peep Lassmanni klaveriklassis.

13.-17. märtsini toimunud võistlusel osales 70 noort pianisti Soomest ja kolmest Balti riigist. Esikoha ja 7 500 Soome marka võitis Joonas Pohjonen Soomest.

Nooremas vanuseklassis (kuni 15-aastased) olid edukad lätlased.

Eestist võistles kuus õppurit Muusikaakadeemiast ja Tallinna Muusikakeskkoolist. Zhüriis Eestit esindanud Lauri Väinmaa sõnul oli konkursi tase väga kõrge, mitu Eesti esindajat jäid finaalist napilt välja.

Hannikaise-nimelist konkurssi korraldab iga kolme aasta tagant Jyväskyläs asuv Kesk-Soome konservatoorium.

Pirita jõe jääl on keelatud käia

Pirita jõe ületamine jääd mööda on Tallinnas Pirita sillast mõlemas suunas 200 meetri ulatuses keelatud, teatas Tallinna tuletõrje- ja päästeameti vetelpäästeteenistuse juhataja Rein Randviir.

Randviiru sõnul on jääle minek keelatud seoses eile Pirita silla läheduses tehtud jäälõhkamistega. Ta lisas, et jää purustati pudruks, inimestele ei pruugi see aga silma hakata ning seepärast tuleb jalakäijaid ja suusatajaid hoiatada. Randviiru kinnitusel on jõe ületamise keelutsoon tähistatud ka tõketega, pole aga välistatud, et pahatahtlikud inimesed neid öösel kõrvaldada ei võiks.

Metsloomade söötmine jätkub aprillini

Lumerohke talve tõttu vajavad metssead ja kitsed jätkuvalt lisasöötmist. Metsas ei sula lumi tänavu enne aprilli ning loomad ei saa lume alt ise piisavalt toitu kätte, ütles metsaameti jahindusspetsialist Kaarel Roht.

Jahihooaeg on peaaegu lõppenud, sest metssead, kitsed ja põdrad ootavad järelkasvu. Rohti sõnul kestab praegu veel rebase-, hundi- ja koprajaht, pärast kährikute talveunest ärkamist hakatakse ka neid küttima.

Jahindusspetsialisti sõnul lasti talve jooksul umbes 300 hunti, täpsed kokkuvõtted selguvad lähiajal.

EPL/Baltic News Service/ETA