Maanteeamet paigaldas Tartu-Tallinna maantee Ussisoo lõigule ilmavaatluspunkti, sest see teelõik on kurikuulus sagedaste autoavariide poolest.

Ilmavaatluspunkt hakkab maanteespetsialistidele andma arvuti abil teavet teeoludest. Maantee sisse paigaldatud andurid näitavad teepinna temperatuuri, niiskustaset ning kloriidide sisaldust.

Eesti müüs osa kalapüügikvoodist

Kalurite liidu hinnangul kahjustab Eesti otsus müüa osa oma räime- ja kilukvoodist Euroopa Liidule Eesti huve.

Balti mere rahvusvaheline kalanduskomisjon eraldas Eestile järgmiseks aastaks 113 500 tonni räime- ja kilupüügikvooti, millest Eesti müüs 16 000 tonni Euroopa Liidule. Lisaks müüdi veel 1100 tonni tursa ja 5400 tonni lõhe püüdmise õigus Balti meres. Kalurite liidu arvestuste kohaselt jääb Eesti kaluritel tuleval aastal seetõttu saamata ligi 15 miljonit krooni.

Politsei on tänavu registreerinud 37 202 kuritegu

Sel aastal on politsei Eestis registreerinud 37 202 kuritegu, mis on 15 protsenti rohkem kui mullu sama ajaga.

Kui tahtlikke tapmisi oli üheteistkümne kuuga 12,1 protsenti vähem kui mullu, siis tapmiskatsete arv on 20 protsenti kasvanud. Vähem on röövimisi ja vägistamisi, salajaste varguste arv on aga mullusega võrreldes peaaegu kümme protsenti kasvanud.

Arsti juurde läheb kümnendik narkosõltlastest

Eestis pöördub narkootikume tarvitavatest inimestest abi saamiseks arsti poole vaid kümnendik, ütles Wismari haigla peaarst Valdur Jänes.

Pearsti sõnul pöördus mullu arsti poole 755 narkomaani. Kuna paljud sõltlastest ei tööta, on arstiabi neile raskesti kättesaadav. Lihtsaim võõrutuskuur Wismari haiglas maksab 2000 krooni.

Turvafirmade liit ei soovi ESC lahkumist

Turvafirmasid ühendava Eesti Turvaettevõtete Liidu juhatus ei kiitnud eile heaks ühe suurema turvafirma ESC liidust väljaastumise avaldust.

Liidu juhatus otsustas, et ESC avaldust peab veel arutama ka liidu üldkoosolek, mis koguneb neljapäeval. "Kuni selle ajani on ESC formaaljuriidiliselt liidu liige," ütles liidu tegevdirektor Veiko Jürisson. ESC teatas liidust väljaastumisest novembri lõpus, sest ei nõustunud ettekirjutustega, mille kohaselt oleks firma pidanud ära ootama ära Bekkeri sadama kuuluvuse kohtuliku lahendi.

Metsast varastati Haapsalu jõulukuusk

Haapsalu lossiplatsile väljavalitud jõulukuusk on metsast kadunud ja ilmselt viidi see Tallinna.

Kuusk kadus Piirsalu metskonna Lakenõmme vahtkonnast, kust Haapsalu linn on juba mitu aastat oma jõulukuuski saanud. "Kaks nädalat tagasi valisime kuuse väja ja märkisime ära," ütles Ants Salus AS-ist Haapsalu Haljastus. "Kui järele läksime, oli vaid känd alles." Saluse sõnul võisid puu võtta Tallinna mehed, kes algul pidid oma kuused Paliverest tooma.

Soomlased korjavad orbudele mänguasju

Soome SOS-lastekülade fond korraldab jõulukorjanduse Eesti, Läti ja Leedu SOS-lasteküladele mänguasjade kogumiseks.

Korjandus korraldatakse Vantaas, Turus ja Tamperes ning vastu võetakse ainult uusi lelusid. Keila SOS-lastekülas on 63 last, Läti Bernu Islices 18 ja Leedu Valku Kaimasis 69 last.

Spordimaja võib siiski tulla

Kultuuriministeerium pole loobunud mõttest rajada Eesti Spordi Maja, mille ehitamiseks on rahvas annetanud umbes 25 000 krooni.

1989. aastal algatatud rahakogumise käigus kogunenud raha hoiti Sotsiaalpangas ja seoses panga pankrotistumisega läks suur osa summast kaduma. Maja ehitamiseks läheks vaja vähemalt 23 miljonit krooni ning seda raha ilmselt enne 3-5 aastat riigieelarvest kultuuriministeeriumile ei eraldata.

Baltic News Service/ETA