„Kindlasti ei toimu see sõit Eesti Reservohvitseride Kogu egiidi all,“ ütles Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) esimees leitnant Vello Väinsalu Eesti Päevaleht Online’le.
Tema sõnul lubas EROK kasutada oma andmebaase vaid esimese kiire allikana ja teadaolevalt on täna õhtul Jerevani poole teeleasujate hulgas vaid mõni üksik EROK-i liige.
„Enamus neist on väljaspool meie ühendust,“ lisas Väinsalu.
Kogu sõitu planeeriva EROK-i liikme Leitnant Priit Heinsalu sõnul selgub täpne Jerevani poole teele asuvate inimeste arv alles täna õhtul vahetult enne lennu algust, kuna osad on praeguseks oma humanitaarmissioonil osalemise plaanidest loobunud.
Täna õhtul kell 22.45 Jerevani poole teele asuvate hulgas on ka palju vabatahtlikke.
Väinsalu sõnul minnakse Gruusiasse humanitaarmissioonile nädalaks ajaks, kuna kauem pole rühma hulgas olevatel tavalistel kodanikel võimalik töölt eemal viibida.
Uudisteagentuur Interfax viitas oma uudises sellele, nagu oleksid Gruusiasse suunduvad „ohvitserid“ Eesti riigi poolt sinna saadetud, kuid Väinsalu lükkas selle ümber ja ütles, et tegemist on vabatahtlike missiooniga.
Lisaks avaldas ka välisministeerium täna oma seisukoha, et humanitaarmissiooni taga ei tohi olla reservohvitserid, kuna see võib põhjustada valetõlgendusi välismeedias.