“Et saada korralikum süs-teem, oleme unistanud teisest radarist,” rääkis Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi peadirektor Jaan Saar. “Selle abiga saaks tervikliku pildi just pilvede liikumisest.” Uus radar annaks infot nii Lõuna-Eesti kui ka Põhja-Läti kohta.

Radar on mõeldud pilvede liikumise jälgimiseks. Näiteks äikesepilvede puhul annab selline radar täpset infot nende liikumise kohta ja annab teada ka, kui palju vett need sisaldavad.

Kuhu täpselt radar tuleb, ei ole veel teada, ühe võimaliku variandina on välja pakutud Tõravere. Meteoradari ostuks tuleb välja kuulutada rahvusvaheline riigihange.Saare sõnul on tõenäoline, et radar võiks oma tööd alustada 2007. aastast. Novembris liitub Eesti ka Euroopa keskpika ilmaennustuse keskusega, kus on maailma ühed paremad ilmaennustusmudelid. Nende kahe uuenduse tõttu võib Eesti ilmaennustus muutuda oluliselt täpsemaks. Kui praegu suudetakse üsna täpselt ennustada ilma neljaks päevaks, siis edaspidi võiks see periood pikeneda 6–10 päevani.