31 riigi üldises pingereas jäi Eesti oma hindadega 23. kohale, olles Sloveenia järel kõige kallim Ida-Euroopa riik.

«Meie hinnad on võrreldes varasemate aastatega pidevalt lähenenud Euroopa kallimate riikide tasemele,» kommenteeris statistikaameti hinna- ja palgastatistika teenistuse juhataja Viktoria Trasanov. «Arvestades meie palgatasemeid, on Eestis suhteliselt kallis elada ning ka välismaalased tihti küsivad, kuidas me hakkama saame.»

Uuritud riikidest olid kõige kõrgemad hinnad Norras ja Islandil, kus võrreldud kaubakorv oli ligi 2,5 korda Eestist kallim. Soome ja Rootsi hinnatase ületab Eestit ligi kaks korda, samas on siinsed hinnad kaheksa protsenti kõrgemad kui Lätis ja 14 protsenti Leedust kõrgemad.

Euroopa Liidu riikidest on kõrgeimad hinnad Iirimaal ning madalaimad Poolas. Kalleima ja odavaima riigi hinnad erinesid 2,6 korda.

Võrreldes Euroopa Liidu keskmisega on Eestis kõige odavamad tubakatooted. Sigaretid on Eestis näiteks Inglismaaga võrreldes üle viie korra odavamad ja Soomega võrreldes üle kolme korra odavamad.

Odavamad on Eestis ka kala, liha ja teraviljatooted, mille hinnatase ulatub ligi 60 protsendini ELi keskmisest.

Kõige lähemal Euroopa Liidu keskmisele on Eestis alkohoolsete jookide hinnad, kus hinnavahe on vaid kümnendik. ELi kalleimat alkoholi müüakse Iirimaal ja Soomes, kus on hinnad ligi kaks korda Eestiga võrreldes kõrgemad.