Laps haigestus möödunud reedel ja tal tõusis kõrge palavik, teatas sotsiaalministeerium.

Laupäeval andis kiirabi talle palavikku alandavat ravi, kuid järgmise päeva hommikul tuli kiirabil raskes laps seisundis haiglasse viia.

Poiss suri haiglas ööl vastu esmaspäeva.

Juhtunuga seotud asjaolud on sotsiaalministeeriumi teatel täpsustamisel, sealhulgas ka see, kas nooruk põdes peale seagripi veel mõnd haigust.

Ministeerium avaldab kaastunnet poisi perele ja lähedastele.

Eestis on 269 seagrippi haigestunut

Möödunud nädala reede ehk 20. novembri seisuga on Eestis kinnitatud 269 seagripi ehk A(H1N1) gripi haigusjuhtu. Sotsiaalministeeriumi teatel epideemia välja kuulutamiseks põhjust pole.

Kuigi suurem osa haigestunutest on saanud viiruse välisreisilt, levib viirus nüüdseks ka Eestis. Haigusjuhte on tänaseks kinnitatud lisaks Tallinnale ja Harjumaale veel üheksas maakonnas: Jõgeva-, Põlva-, Valga-, Võru-, Pärnu- ja Viljandimaal, Ida- ja Lääne-Virumaal ning Tartus.

Haigestumus on kõige kõrgem 10–19 aasta vanuste laste ja noorukite hulgas, üle 50-aasta vanustel on uue gripi viirust kinnitatud üksikjuhtudel.

Esimene uus A(H1N1) gripiviirus sai Eestis kinnituse mai lõpus, haigestumine hakkas tõusma novembri alguses ehk aasta 45. nädalast.


Lugupeetud lugejad! Selle artikli kommenteerimisvõimalus on suletud.

Jaga
Kommentaarid