Vastuvõtul esines tuntud Iisraeli laulja David D’Or ansambliga. Sõnavõttudega esinesid Danny Ayalon, Avi Granot ja Eesti Juudi Kogukonna president Alla Jakobson. Külalistena viibisid vastuvõtul peaminister Andrus Ansip, President Arnold Rüütel abikaasaga ning mitmed suursaadikud ja teised kutsutud külalised.

Iisraeli asevälisminister Danny Ayalon ütles oma kõnes, et Eestit ja Iisraeli ühendavad ühised väärtused ja meie riikide hilisajaloos on olnud palju sarnasusi. Meil on olnud 19 aastat diplomaatilisi suhteid, mille sõlmimine oli loomulik ja lihtne seoses ühistele väärtustele ja sarnasele maailmapildile. Nii Iisrael kui ka Eesti astusid koos OECD liikmeteks möödunud aastal. Danny Ayalon viibis Eestis esmakordselt.

David D’Or andis täispika, üle tunni kestva kontserdi, millele elas kaasa kogu Vene Teatri saali täis külalisi. Kontsert sisaldas juudi rahvamuusikat, tuntud popmuusika töötlusi ja vaimulikke juudilaule. Artist kaasas publikut mitmeid laule kaasa laulma. David D’Or on tuntud nii Iisraelis, kui ka mujal. Ta on andnud kontserte enamuses maailma maades.

Iisraeli suursaadik Avi Granot annab täna vastuvõtu Soomes, kus ta resideerub ning samuti esindab Iisraeli.

Iisraelis tähistatakse iseseisvuspäeva tänavu 10. mail, mis on juudikalendri järgi 6. Iyar. Päev algab 09.05 päikeseloojangul ja lõpeb 10.05 õhtul. Iisraelil on tavaks tähistada oma tähtpäevi juudikalendri järgi. Meie kalendri järgi taasrajati Iisraeli riik 14.05.1948. Esimeseks peaministriks oli David Ben-Gurion, kes luges 14. mail ette iseseisvusdeklaratsiooni.