EHI eurointegratsiooni ja välissuhete osakonna juhataja Ivo Voldi sõnul on mahukas juhtimise toetusprogramm kavandatud omavalitsuste ja nendega seotud erasektori ning valitsusväliste organisatsioonide teadlikkuse tõstmiseks keskkonnaalaste investeerimisprojektide ettevalmistamisel Eestis, Lätis ja Leedus. "Teadlikkuse tõstmine selles valdkonnas on vajalik investeeringute suurendamiseks keskkonna infrastruktuuri, mis on olulise tähtsusega Euroopa Liidu liikmeks astumise ettevalmistamisel. Omavalitsused hakkavad üha enam vastutama vastavuse eest EL nõuetele veevarustuse ja heitvee käitluse, jäätmekäitluse, soojamajanduse jt küsimustes," ütles Volt. "Suur osa sellel eesmärgil tehtud rahvusvahelisest rahastamisest pole osutunud küllaldaselt kättesaadavaks omavalitsustele, eriti väiksematele," lisas ta.

Mahuka programmi üks peaülesanne on projektijuhtimise koolitus, mille raames esimese etapina viiaksegi 27. novembrist kuni 1. detsembrini läbi koolitajate koolitus. Eesmärk on õpetada välja 10 koolitajat, kes oleksid võimelised edasi andma keskkonnainvesteeringute projektide juhtimise alaseid teadmisi kohaliku omavalitsuse ametnikele, kes on seotud sellealaste projektide ettevalmistamise ja elluviimisega. Koolitus on inglisekeelne ja selle viivad läbi lektorid Inglismaalt.

Toetusprogrammi kavandatavate tulemuste seas märkis Ivo Volt keskkonnaprojektide ettevalmistamiseks ja juhtimiseks läbiviidavat koolitust, mille raames toimubki esimene kursus kõigis kolmes riigis talvel 2000/2001. Samuti koostatakse eestikeelne käsiraamat projektide ettevalmistamisest rõhuga keskkonnainvesteeringutele ning rahvusvahelised eksperdid hakkavad nõustama omavalitsusi, kommunaalteenuseid pakkuvaid ettevõtteid ja nende konsultante investeerimisprojektide ettevalmistamisel eesmärgiga kindlustada projektide vastavus kohalike või rahvusvaheliste finantseerimisagentuuride poolt esitatavate nõuetega.