Einseln teatas kolmapäeval BNSile, et tegemist on väljamõeldisega. "Tõukejõud, mille mõjul nii suure rumalusega avalikkuse ette tullakse, saab olla ainult üks - vaimse tervise tõsine häire," märkis erukindral. Ta lisas, et raamatu autor "peab olema hulluks läinud".

Laar kirjutas raamatus, kuidas kindral Aleksander Einseln ilmus 1993. aastal ühel Vene-suhete pingeaja hilisõhtul täies mundris tema Rahumäe kolmetoalisse ahjuküttega korterisse.

Eesti kaitsejõudude ülemjuhataja teatas valitsusjuhile, et on väed idapiiril lahinguvalmidusse pannud ja mobilisatsioonikäsu andnud. "Ajasime lapsed voodisse ja palusime kindralit edasi," kirjutas Laar. Tema andmeil oli Einseln juba hoolitsenud korralduse eest, mille alusel asusid Kaitseliit ja piirivalve Narva jõe ääres kaevikuid kaevama. Kui Laar nõudis käskude viivitamatut tühistamist, tõmbunud kindral aga näost valgeks ja lahkunud.

"Narva jõele käsutati ka pool Eesti laevastikku ehk piirivalvekaater ning kogu lennuvägi ehk kaks lennukit. Üks neist jõudis isegi Narva jõe kohal luurelennu teostada," kirjutas endine peaminister mälestusteraamatus.