Konkurentsiamet andis Eks-press Grupile loa osta internetikeskkond Delfi, sest kolm nädalat kestnud taustauuringuid ei toonud selle puhul esile ühtegi takistust.

Ekspress Grupp omandab tütarfirma Zinzin kaudu ettevõtte Interinfo Baltic, millele kuulub 100 protsenti Delfi Grupi aktsiatest. Tehingu maksumus on 846 miljonit krooni.

Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige sõnul leiavad nii eestlased kui ka venelased Delfi keskkonnast tegelikult palju rohkem kui päevauudiseid. “Minu meelest on viimase aja suurepärane arendus “Ajaviide” – kogu mõeldav vaba aja teave Eestis, uudiseid tuleb peagi Delfi videote valdkonnas, arvuti ja tehnikauudised koguvad sügisest hoogu,” rääkis Luik.

AS Ekspress Grupp sõlmis eile SEB Eesti Ühispanga, Sampo panga ja Nordea panga sündikaadiga laenulepingu summas 43,1 miljonit eurot. Laenu tagasimakse tähtaeg on viis aastat, laenu teenindamise graafik seitsmeaastane annuiteet ja suurem lõppmakse. Intressimäär on seotud kuue kuu Euriboriga, intressimarginaal on 0,9 kuni 1,7 protsendipunkti sõltuvalt Ekspress Grupi laenukoormust iseloomustavatest suhtarvudest.

Delfi Grupi müügitulud ulatusid 2006. aastal 89,3 miljoni kroonini.