"Voolumehed ütlesid, et helistage Mart Laarile," rääkis Este Mängel. "Ega Laar mulle voolu tagasi anna. Enne kuud aega ei tasuvat lootagi."

Voolu puudumise tõttu ei saa Mängelid külmkappi ja arvutit kasutada, puid saagida ning jahu jahvatada. Lehmi lüpstakse käsitsi, kui telefoni aku tühjaks läheb, tuleb seda kilomeetri kaugusel naabrite juures laadimas käia. Pimedal ajal annavad toas valgust küünlad ja laudas petrooleumilamp. Väikesele raadiole osteti patareid, et päevauudiseidki kuulata.

Pärnumaa Elektri Kilingi-Nõmme piirkonna meistri Valdur Salupõllu andmetel varastati Mängelite juurest 11 ja ühe tühjana seisva talu juurest kolm postivahet elektriliine, mille nelja traadi kogupikkus on 2,8 kilomeetrit.

Mängelitele uute traatide panemist takistab rahanappus. Varguste korvamiseks ei ole elektrivõrkude eelarves eraldi raha ette nähtud ja selle majandusaasta raha on Salupõllu sõnade kohaselt kulutatud.

Uus majandusaasta algab 1. aprillist. "Loodame, et midagi me kusagilt siiski enne leiame," lausus Salupõld.

Umbes samal ajal varastati Surju ja Tõstamaa vallast kokku 7,2 kilomeetrit elektrikaableid, millega elektrivõrkudele tekitati kahju ligi 85.000 krooni.

Kõik kohad, kust kaablit varastati, on hõredalt asustatud. Surju vallas mõjutas vargus viit peret, Tõstamaa vallas asub kaablivarguse paigas vaid suvila ning Häädemeeste vallas talu ja suvemaja.

"Arutasime siin isegi, et varaste seas pidi mõni kohalik inimene olema," rääkis Häädemeeste valla ajalehe toimetaja Lia Vaher. "Võõras poleks osanud sinna metsa taha minna."

AS Eesti Energia jaotusvõrgu Pärnu-Viljandi piirkonna elektrivõrgu juht Indrek Pappa ei osanud öelda, millal liinid taastatakse. "Seal, kus elavad inimesed, taastame li????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????