"Lissaboni lepinguga muutub Euroopa Liit liitriigiks, see tähendab, et kui Eesti selle ratifitseerib, saab Eestist liiduvabariik," ütles ERR uudistele üks meeleavalduse organiseerijatest Argo Loo.

"Mulle meeldiks, kui Eesti riik teeb ise oma otsused, mitte et need tehakse Brüsselis või kus iganes," teatas algusest peale Euroopa Liiduga liitumise vastu olnud mees.

Loo nimetas Lissaboni lepingu allkirjastamist põrsa kotis ostmiseks ja avaldas kahtlust, kas riigikogu liikmed kogu selle sisuga tutvunud on. Kahju, mis Eesti Euroopa Liidus oldud aja jooksul saanud on, tema sõnul suur ning seisneb näiteks kolmandatele riikidele kaitsetollide kehtestamises ja GMO-toidu lubamises.

Ka Jaan Hatu ütles, et riigikogu ei tohiks Lissaboni lepet isegi mitte arutada: "Kui Eesti rahvas andis oma hääle ELi kuulumisele, siis anti see liitumislepingu, mitte praegu tehtava lepingu alusel. See on põhiseaduse rikkumine, see on riigireetmine ja täielik omavolitsemine."

Riigikogu ratifitseeris täna Euroopa Liitu reformiva Lissaboni lepingu 91 poolthäälega, selle vastu hääletas vaid reformierakondlane Igor Gräzin.